Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Fietsverbod voor een nog veiliger winkelcentrum Stadshagen

Zwolle – Op donderdag 8 oktober vierden de winkeliers van Stadshagen dat ze een vierde KVO-ster in de wacht hebben gesleept. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De winkeliers werken hiervoor al jaren samen met diverse partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum schoon, heel en veilig blijft. Denk hierbij aan onderhoud, (brand)veiligheid, overlast en criminaliteit. Het certificaat van de vierde KVO-ster werd door Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) uitgereikt aan de partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum nog veiliger wordt en blijft. Denk hierbij aan politie, brandweer, beveiliging en beheer. Alleen door samenwerking van alle betrokken partijen kon dit succes worden gerealiseerd.

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Maar er is volgens Jeroen Nagelmaeker nog meer verbetering mogelijk. Vandaag is namelijk ook officieel het fietsverbod in winkelcentrum Stadshagen in gebruik genomen. Fietsen mag uiteraard niet op de stoep en dus ook niet in het winkelcentrum. Toch ervaren bezoekers regelmatig overlast van fietsers en scooters. En fietsparkeren in het winkelcentrum is ook niet toegestaan. Al enkele jaren worden (brom)fietsers vriendelijk verzocht om af te stappen en hun (brom)fiets te parkeren op de parkeerplekken, maar dat valt niet altijd in goede aarde. Studenten Beveiliging van Deltion spreken mensen hierop aan en het heeft wel wat geholpen, maar nog niet afdoende. Ze kregen onder andere regelmatig de reactie, “Maar daar hangt ook geen bord”. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Er hangen nu aan weerszijden van de Wade fietsverbodsborden. In het uiterste geval kan er nu door de politie en BOA’s handhavend worden opgetreden.

Stadshagen wil het fietsen naar het winkelcentrum zeker niet ontmoedigen en daarom zijn er vele fietsparkeerplaatsen aangebracht naast de plekken waar winkelwagentjes kunnen worden gepakt en teruggezet. Mensen die slecht ter been zijn, mogen bij wijze van uitzondering hun fiets meenemen naar de fietsparkeerplaatsen bij Albert Heijn en Jumbo Nagelmaeker, maar vol is vol. De Wade is een voetgangersgebied waar iedereen elkaar goed moet kunnen passeren en waar men – zeker in deze tijd – voldoende afstand van elkaar moet kunnen houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button