Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Feestelijke opening Frion Ouder-Kindhuis en Kinderopvang Partou in Berkum

“Jonge kinderen op laten groeien met gelijke kansen”

Zwolle – “De een heeft wat meer ondersteuning nodig bij het opvoeden dan de ander. Dat hier in Berkum op deze manier kinderen gezamenlijk opgroeien in de wijk is daar een mooi voorbeeld van. Heel gaaf”, zo zei wethouder Michiel van Willigen van de gemeente Zwolle.

Samen met operationeel manager Kelly Arts van Partou Kinderopvang en bestuurder Hugo Broekman van Frion opende hij officieel de nieuwbouw. “Een mooie plek om jonge kinderen op te laten groeien met gelijke kansen.”

Gebouw

Het Ouder-Kindhuis van zorgorganisatie Frion en de kinderopvang en BSO van Partou delen al een jaar hetzelfde mooie gebouw aan de Erasmuslaan 34D in Zwolle. Door corona konden ze dat niet eerder officieel vieren. Maar nu gelukkig wel.

Kelly Arts refereerde ook aan de historie van de bouw. Hoewel het voortraject veel haperingen kende werd er flink tempo gemaakt toen de plannen eenmaal duidelijk waren. Partou is blij dat deze locatie in samenwerking met Frion en Jansen Vastgoed in deze wijk tot stand is gekomen. Dat beaamde bestuurder Hugo Broekman van Frion. “Het past in onze visie dat kinderen in een kindvriendelijke omgeving opgroeien.”

Informatie Frion Ouder-Kindhuis

Het Ouder-Kindhuis van Frion verhuisde in oktober 2021 van Zwartsluis naar Zwolle en ging van 6 naar 12 nieuwe appartementen. In de twaalf appartementen van het Ouder-Kindhuis van Frion wonen (aanstaande) moeders met een verstandelijke beperking, samen met hun kind(eren). Van betrokken begeleiders en persoonlijk ondersteuners krijgen zij opvoed- en opgroeiondersteuning. Ze leven hun leven zo zelfstandig mogelijk en zetten de eerste stappen in het ouderschap.

Kinderopvang Partou in Berkum

Kinderopvang Partou is de grootste kinderopvang van Nederland. In de wijk Berkum hebben zij sinds 2021 deze nieuwe locatie met kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang (BSO). De BSO is voor kinderen van vier tot zes jaar. Medewerkers van Partou halen de kinderen die naar deze opvang gaan op als de schoolbel van OBS de Campherbeek klinkt. Samen lopen ze dan naar het mooie gebouw waar Partou zit. De kinderopvang bestaat uit drie groepen: 0 tot 2 jaar, 2 tot 4 jaar en 0 tot 4 jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button