KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Famillement 2024 bij Collectie Overijssel

Zwolle – Op 15 juni opent Collectie Overijssel samen met het CBG en Bibliotheek Deventer haar deuren voor een onvergetelijk evenement: het Famillement. Op deze dag bieden zij een scala aan activiteiten voor alle geschiedenis- en genealogieliefhebbers. Laat je inspireren tijdens workshops, volg boeiende lezingen en stel al je prangende vragen aan de deskundige collectiespecialisten!

Of je nu nieuwsgierig bent naar je voorouders, je stamboom wilt onderzoeken of simpelweg meer wilt weten over jouw familieverleden, tijdens het Famillement kom je achter alle mogelijkheden van familieonderzoek. En wie weet doe je verrassende ontdekkingen die je nooit voor mogelijk had gehouden!

Collectie Overijssel is verheugd om dit jaar samen met het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis) en Bibliotheek Deventer het Famillement in Deventer te houden. Ontdek deze prachtige Hanzestad en deel samen met ons de passie voor geschiedenis en genealogie.

Nieuwe familie

Het thema van het Famillement van 2024 is Nieuwe Familie. Iedereen heeft familie nodig. Maar wat is nou eigenlijk familie? In het algemeen verstaan wij onder familie een groep personen met dezelfde naam of dezelfde voorouders. Genealogen spreken dan over de stamboom, de kwartierstaat of het parenteel. Je hoort bij hen aan wie je juridisch verbonden en/of genetisch verwant bent. Maar is dat eigenlijk wel zo? Bestaan er niet veel meer soorten families? Denk aan gekozen families zoals de vriendengroep, de kloosterorde of de leefgemeenschap. Maar ook het samengestelde gezin, het pleeggezin, de donorvaders en weeskinderen.

Familiegeschiedenis gaat over alle soorten families. En Famillement dus ook!

Kom je ook

Mis dit unieke evenement niet en kom op 15 juni langs voor een dag vol ontdekkingen! Bezoek de website Famillement.nl voor meer informatie en de laatste updates over het programma.

Extra informatie

Begindatum
15/06/2024

Einddatum
15/06/2024

Openingstijden
Locatie

Deventer

Kosten
Gratis toegang

Bron
collectie overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button