Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Extra: Tijdelijk Noodfonds Energie voor huishoudens met laag inkomen

Sinds vandaag 7 februari kunnen alle huishoudens in Nederland met een kleine portemonnee en een hoge energierekening extra steun aanvragen. Het Tijdelijk Noodfonds Energie betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023 voor huishoudens die daarvoor in aanmerking komen. Je kunt de steun vanaf nu, 7 februari in één keer aanvragen voor de hele periode.

Wanneer kom je in aanmerking voor het Tijdelijk Noodfonds Energie

Je kunt steun aanvragen als:

  •  je bruto inkomen maximaal 200 % van het sociaal minimum is: (alleenstaand bruto lager dan 2.980 euro en samenwond lager dan 3.794 euro. Bedragen zijn inclusief vakantiegeld.
  •  je moet zelf een contract hebben voor gas. stroom en/of stadswarmte bij je energieleverancier. Welke dat is maakt niet uit. Wel moet het zo zijn dat je energierekening hoger is dan 10 tot 13 Procent van je gezamenlijke bruto-inkomen.

Hoe hoog is de steun?

Je krijgt van het Noodfonds dat deel van je energierekening dat meer is dan 10 tot 13 % van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Tijdelijk Noodfonds Energie

 

 

 

 

 

 

Aanvragen

Wil je weten of je in aanmerking komt of wil je direct het Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen? Dat kan op deze website.

 

Eerder dit jaar werd bekend dat inwoners voor 2022 naast de 1.300 aan energietoeslag ook nog eens 500 euro extra aan konden vragen. 

Het Noodfonds Energie is een toevoeging aan de Energieroute van Geldfit: geldfit.nl/energie. De Energieroute is een gids die mensen helpt met tips om te besparen en geeft een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen. Huishoudens kunnen ook checken of zij alle regelingen en voorzieningen gebruiken die er voor hen zijn. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds met een subsidie van maximaal € 50 miljoen. De hoogte van de subsidie is gelijk aan het geld dat de energieleveranciers en andere bedrijven in het Noodfonds stoppen. Op dit moment hebben bedrijven en de overheid ieder € 24,5 miljoen in het Noodfonds gestopt. Het Noodfonds beschikt nu over € 49 miljoen. Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Ook Shell Energy, BudgetThuis, ENGIE, Pure Energie en Clean Energy hebben een bijdrage aan het fonds gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button