BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Extra perron in ’t Harde om passagiers Zwolle op te vangen tijdens voorjaarsvakantie

24 februari tot en met 4 maart treinverkeer vanaf Veluwe kant niet mogelijk

Zwolle – Er staat een tijdelijk extra perron klaar bij station ’t Harde. Dit is nodig omdat hier de komende tijd veel meer extra treinverkeer moet worden afgehandeld, onder andere vanwege werkzaamheden bij Zwolle.  Hier wordt een busbrug gebouwd aan de westzijde van het station.

In de voorjaarsvakantie wordt door ProRail de bovenleiding aangepast boven de Zwolse spoorzone. Treinverkeer is daardoor, van 24 februari tot en met 4 maart, aan deze zijde van het station  niet mogelijk, aan de oostzijde rijdt wel normaal treinverkeer. De intercity’s van en naar Utrecht houden daarom straks halt op het tijdelijke perron in ’t Harde. Een ongekende maatregel speciaal voor reizigers: zij moeten namelijk zoveel en zo ver mogelijk met de trein kunnen reizen.

’t Harde bus- en intercitystation

Station ’t Harde is normaal een reizigersstation waar vier sprinters per uur halt houden. Intercity’s gaan daar tijdelijk bij komen. Bij het station ligt een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie. Dat maakt deze locatie bijzonder geschikt voor de ontvangst en afhandeling van het busvervoer dat NS in de komende voorjaarsvakantie instelt. Reizigers van Amersfoort naar Zwolle stappen hier over van de trein op de bus en andersom.

Feiten en cijfers Maten: 285 meter lang en 3 meter breed Materialen: het perron is opgebouwd uit steigerpijpen met daarop een perrondek van kunststof delen Ligging: via doorgangen door het hek lopen de reizigers de los en laadplaats van defensie op, waar de bussen voor hen gereed staan. Extra: voor mindervaliden is een hellingbaan aangebracht nabij de P+R plaats

Treinreizen plannen via de reisplanner

Concreet zijn er gedurende de werkzaamheden wijzigingen voor treinen op de trajecten Amersfoort-Zwolle, Lelystad-Zwolle en Kampen-Zwolle. Check de reisplanner voor vertrek

NS info Keolis info Busbrug info

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren