Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Expositie ‘Nooit meer in de kast’ tijdens Week van Zorg en Welzijn moet meer openheid creëren voor ‘roze ouderen’.

Zwolle – De expositie ‘Nooit meer in de kast’ werd woensdag geopend door wethouder Eefke Meijerink in De Terp aan de Radewijnsstraat in Zwolle. De expositie geeft een kijkje in de levens van twaalf oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Tijdens de opening van de expositie is er voor de bezoekers gelegenheid om over het onderwerp in gesprek te gaan.

Driezorg en WijZ slaan de handen ineen tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Met het tentoonstellen van de expositie ‘Nooit meer in de kast’, het verhaal van 12 ‘roze ouderen’, hopen de organisaties het gesprek aan te gaan met bezoekers en betrokkenen over dit onderwerp. Doel van het gesprek is om meer openheid en draagvlak te creëren, want WijZ en Driezorg staan voor het thema ‘In Zwolle mag je zijn wie je bent, ook als je ouder wordt’.

 

Onderzoek wijst uit, Roze oudere `terug in de kast`

Onderzoek wijst uit dat ouderen lang niet altijd voor hun geaardheid uit durven te komen als zij te maken krijgen met enige vorm van zorg: velen gaan weer terug in de kast. Organisaties Driezorg en WijZ willen met collega’s en Zwollenaren in gesprek gaan over dit onderwerp, om zo meer openheid en draagvlak te creëren. Want, zo zeggen zij: “In Zwolle moet iedereen zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, afkomst of seksualiteit. We zijn niet voor niets een regenboogstad.”

Kom je ook kijken naar de expositie in de Terp/Arcadia of op Fermate?

De expositie is te bekijken op de DrieZorg locatie Fermate (Händellaan 315, Zwolle). De andere helft wordt geëxposeerd op de locatie De Terp/Arcadia (Radewijnsstraat 1). De gehele expositie duurt vier weken en iedereen is welkom om deze te komen bekijken. Tijdens de expositie worden er dialoogmomenten gehouden op Arcadia en Fermate. Kijk voor meer informatie en de tijdstippen op de website van WijZ of Driezorg.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button