Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expo ‘Leven met water’ in Twistvliettoren over klimaat

Zwolle – Aanstaande zondag 13 oktober exposeert Mankato voor de tweede maal duurzame kunst in de Twistvliettoren te Holtenbroek. Kunsteducatieproject Mankato is begin mei in het leven geroepen om te laten zien hoe kunst, ecologie en educatie samengaan. Onderdeel van dit project is een expositie met het thema: ´Leven met water´. Duurzame kunst van verschillende kunstenaars.

In en rondom de Twistvliettoren in Holtenbroek is menig kind op ontdekkingsreis geweest in de afgelopen maanden. Mankato verblijft in de toren en dat betekent aandacht voor de natuur.  Mankato bestaat uit bewuste kunstenaars die hun discipline inzetten om aandacht te vragen voor het (water)klimaat. Voor de  bezoeker staat het kunst atelier open waar dagelijks gewerkt wordt met duurzame materialen. Voor de grote en kleine bezoeker zijn er opdrachten te vervullen die zich concentreren op de natuur. De verrekijker ligt al klaar.

Workshops

Mankato verzorgt workshops voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Deze workshops worden gegeven door  huiskunstenaars en gastdocenten. Zo kunnen de leerlingen bijvoorbeeld kiezen voor een vloeiende workshop over bruisend, kolkend en kabbelend water of de natuurrijke omgeving afspeuren naar objecten om hun eigen drijvende stad mee te bouwen.

Expositie Op zondag 13 oktober staan de deuren van de Twistvliettoren wederom wijd open. Speciaal voor deze dagen zijn resultaten verzameld, afgedrukt en geschilderd om de bezoekers een inkijkje te geven in project Mankato. Vanaf 13:00 mag je als (grote of kleine) bezoeker instappen bij de gratis workshop lettering en posters maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button