Voorpagina

Evenementen dit pinksterweekend

Lezing “De Zwolse Lente” in Academiehuis de Grote Kerk

 vrijdag 18 mei 20:0023:30

Vrijdag 18 mei geeft Herman Aarts een lezing over de wederopbouw van Zwolle in de jaren ’50, ’60 en ’70. Deze lezing zal plaatsvinden in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Klik hier voor meer informatie.

Kannen & Kruiken Zwolle

vrijdag 18 mei t/m maandag 21 mei

Tijdens Kannen & Kruiken wordt er geproost op een dorstlessend Pinksterweekend in Park de Wezenlanden. Van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

Klik hier voor meer informatie.

Busbrug Zwolle BAM Infra Regio Civiel- ontwerp ipv Delft

Volg het inrijden van de busbrug van dichtbij

zaterdag 19 mei & zondag 20 mei 

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 mei wordt het stalen deel van de Zwolse busbrug over het spoor gereden en op de definitieve plek gelegd. Je kunt dit van dichtbij volgen ter hoogte van City Post aan de Westerlaan 51. Een bezienswaardigheid voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie.

Bubbel Run

maandag 21 mei 13:00 – 16:00

Hou je van rennen? Volledig ondergedompeld te worden in schuim? Doe dan op maandag 21 mei (2e pinksterdag) mee aan de Bubbel Run in Zwolle.

De schuimrun is een parcours van 2.5 en 5 KM met 3 tot 6 schuim zones; een schuimrijk evenement voor jong en oud. Start met je familie, vrienden of collega’s en wordt op de finish onthaald als een schuimbom met muziek.

Klik hier voor meer informatie.

Oer is stoer bij het Schaapscheerdersfeest

maandag 21 mei 13:30 – 16:30

IVN Zwolle organiseert op tweede Pinksterdag 21 mei een ‘Oer = Stoer’–middag voor kinderen van 3 jaar t/m 12 jaar en hun (groot)ouders. Tweede pinksterdag wordt vanaf 13.30 uur tot 16.30u de schaapskudde van Zwolle geschoren bij wijkboerderij de Klooienberg. IVN Zwolle verzorgt daarbij het kinderprogramma: ‘Terug naar het leven in de Oertijd.’

Klik hier voor meer informatie.

Dag van het Kasteel

maandag 21 mei 

Tweede pinksterdag, 21 mei a.s. organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 100 kastelen, havezaten, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland, België en Duitsland hun poorten voor publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven gaan van het slot. Door middel van activiteiten rond het jaarthema Verborgen Verhalen Verteld wil de NKS bezoekers op een unieke manier deze locaties laten beleven.

Klik hier voor meer informatie.

    Gerelateerde artikelen

    Back to top button