Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Entree Stadkamer Centrum verandert in Urban Jungle

Zwolle – Bij Stadkamer centrum kun je nu door een stedelijk oerwoud van bijzondere bomen, grote planten, kleurrijke bloemen en intrigerende insecten lopen. Alles in deze Urban Jungle is gemaakt van restmaterialen en afval. Deze duurzame openluchtexpositie is gemaakt door kinderen en hun ouders onder begeleiding van beeldend kunstenaar Chantal de Wolde.

Een Urban Jungle betekent letterlijk een ‘stedelijke jungle’. Dus natuur gewoon in jouw kleine appartement middenin de stad. Van grote kamerplanten, bomen, bloemen en insecten. Het mag allemaal! Als je maar de natuur naar binnenhaalt.

Deze jungle in de stad is gemaakt van restmaterialen en afval. Op zo’n manier dat je bijna niet in de gaten hebt dat je naar afval kijkt.

Deze openluchtexpositie bestaat uit verschillende planten, bomen en insecten. Het is een installatie waar je “doorheen” kan lopen. Het gaat niet alleen over vervuiling, maar ook over vergroening van de stad. Hoe kan je met materialen die normaal worden weggegooid nieuwe dingen creëren. Zo leer je anders kijken naar afval en naar de natuur.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van Europe Direct.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button