Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Een multifunctioneel sportpark; dat is de droom van verschillende sportverenigingen in Zwolle

Zwolle – Wielervereniging De Hanzerenners moeten al een lange tijd trainen op de parkeerplaats bij de Wijthmenerplas. Omdat dit een openbare plek is waar veel mensen samenkomen om te barbecueën en te sporten, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Verder is het asfalt verouderd en omdat het een parkeerplaats is, kan er ook nog wel eens wat olie op de weg liggen.

Een multifunctioneel sportpark

De Hanzerenners bundelen hun kracht met andere sportverenigingen in Zwolle, namelijk met Triatlonvereniging Triade, Schaatsvereniging Zwolle en MTB Zwolle. Samen hebben ze één doel voor ogen: een multifunctioneel sportpark met een mountainbikeparcours en wielerbaan/ skeelerbaan. Een circuitje dat eenvoudig onder water gezet kan worden als het vriest. Een stuk asfalt van 1 of 2 kilometer. Deze samenwerking is belangrijk om elkaar te versterken.

Raymond Koch, jeugdtrainer Hanzerenners

Een veilige plek met elkaar waar het eventueel verlicht is zou een win-win situatie zijn Raymond Koch, jeugdtrainer Hanzerenners

 

 

 

 

 

NK naar Zwolle

Wielervereniging De Hanzerenners is erg ambitieus en zou het NK graag naar Zwolle willen halen. Hiervoor is het belangrijk dat de weg breder wordt en dat het gehele parcours groter is. Het huidige parcours is krap 1 kilometer en voor het NK zou dit minimaal 1,2 of 1,3 kilometer moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button