Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Echtpaar ter Bruggen 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw ter Bruggen – Kolkman waren op zaterdag 2 juli 65 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren.

Echtpaar ter Bruggen © Streetbird

Jan ter Bruggen is geboren op 8 januari 1934 in Zwolle en Sien Kolkman is geboren op 31 december 1938 in Zwolle. Jan heeft altijd op de Bollebieste gewoond en Sien in de Bitterstraat. In 1955 kwam de broer van Jan in de Bitterstraat wonen en daar hebben Jan en Sien elkaar voor het eerst ontmoet. Jan kwam maar wat graag bij zijn broer en zag dan vaak ook Sien daar en een eerste afspraakje was zo gemaakt. Begin 1957 hebben ze zich verloofd en op 2 juli 1957 hebben ze elkaar het ja-woord gegeven.

Jan is na zijn dienstplicht als loodgieter/elektricien aan het werk gegaan en later als conciërge bij het Carolus Clusius College in Assendorp. Sien is als jong meisje in de melkwinkel van haar vader gaan werken en na hun trouwen is ze gaan werken als huishoudelijke hulp bij de Molenhof in Assendorp. Ze hebben ruim 25 jaar in Assendorp gewoond en zijn later verhuisd naar Zwolle-Zuid waar ze nog steeds wonen.

Het echtpaar heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. De gezondheid van Jan en Sien is nog redelijk en ze wonen nog altijd zelfstandig.

Echtpaar ter Bruggen © Streetbird

Gerelateerde artikelen

Back to top button