EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegio

Dutch Circular Polymer Valley benoemd als Best Practice

Zwolle – Dutch Circular Polymer Valley (DCPV) in Zwolle is door het Europese Comité voor de Regio’s benoemd als een van de Best Practices van de Green Deal Going Local. Een initiatief om binnen Europa de beste duurzame regionale projecten te verzamelen, zichtbaar te maken, te promoten en voor herhaling vatbaar te maken.

Positie op het gebied van circulaire polymeren verder versterken

Het circulair maken van de kunststoffen is een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Want door de productie van kunststoffen putten we fossiele grondstoffen uit, belasten we het milieu en dragen we bij aan klimaatverandering. Dutch Circular Polymer Valley (DCPV) heeft de volgende doelen: het bewustzijn rond circulair produceren en consumeren vergroten, de kennispositie op het gebied van circulaire kunststoffen versterken en meer bedrijven in de kunststofsector circulair laten produceren.

Dit moet leiden tot toename van bedrijvigheid op het gebied van circulaire kunststoffen en een afname van het gebruik van fossiele grondstoffen. Zo wil de Regio Zwolle haar positie op het gebied van circulaire polymeren verder versterken. Hiervoor ontving DCPV uit de Regio Deal Regio Zwolle een financiële bijdrage van het Rijk.

Best Practices

Het Europees Comité van de Regio’s is een politiek orgaan van de Europese Unie. Het Comité biedt regio’s, districten, provincies, gemeenten en steden de mogelijkheid om instellingen van de EU rechtstreeks van advies te voorzien. Een van de werkgroepen is ‘Green Deal Going Local’. Deze werkgroep wil de bijdrage van steden en regio’s aan de doelstellingen van Europese Green Deal onder de aandacht brengen.

Op de interactieve kaart staan inmiddels Best Practices uit heel Europa. Vijftien daarvan komen uit Nederland. Dutch Circular Polymer Valley is daar nu aan toegevoegd als voorbeeld van de transitie naar een circulaire economie.

Over DCPV Dutch Circular Polymer Valley is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Regio Zwolle waaronder: Polymer Science Park, Lectoraat Kunststoftechnologie Hogeschool Windesheim, ZWINC., Natuur en Milieu Overijssel, Waardering, NV ROVA Holding/ Cirkelwaarde, Partners for Innovation, Kennispoort Regio Zwolle en Oost NL. Samen met ondernemers stimuleert DCPV innovaties en samenwerking om het aandeel gerecycled kunststof materiaal te laten stijgen. Zo willen ze een circulaire, toekomstbestendige en concurrerende kunststofsector realiseren.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren