KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Dure misstap PEC Zwolle in Emmen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond bij hekkensluiter Emmen een zeer pijnlijke nederlaag geleden. Waar de Zwollenaren nog vol goede bedoelingen aan het duel begonnen, scoorden de gastheren als eerste. Ondanks een snelle gelijkmaker ging het vlak voor rust en in de tweede helft alsnog mis: 3-2.

Virgil Misidjan noteerde in de tweede minuut de eerste kans, maar schoot vanaf rechts net over de lat van het Emmen-doel. De thuisploeg wist voornamelijk gevaar te stichten uit de vele hoekschoppen die het voor rust kreeg. Twee keer liep dat ook maar net met een sisser af. Daarna gebeurde er lange tijd niets. Thomas Lam kreeg halverwege de eerste helft geel nadat de Fin een gevaarlijke uitbraak moest afstoppen. De vrije trap verdween echter in de muur.

PEC Zwolle zet John Stegeman op non-actief

Drie goals voor rust

Het bleek een serieuze waarschuwing, want in de 36ste minuut nam Emmen de leiding. Luka Adžić dribbelde op, vond een klein gaatje om te schieten en legde de bal met veel gevoel in de lange hoek achter de kansloze Xavier Mous. Toch kwam Zwolle rap weer langszij. Een vrije trap van Benson Manuel werd uiterst licht maar net voldoende door Bram van Polen geschampt, waarna de bal achter Michael Verrips tegen de touwen ging. Zo snel als dat Zwolle op gelijke hoogte kwam, zo gauw was een nieuwe achterstand een feit. Ditmaal was het Michael de Leeuw die kon binnentikken, nadat de aanvaller over de grond werd aangespeeld: 2-1.

Geen vuist

Met Dean Huiberts voor Rico Strieder probeerde PEC Zwolle de tweede helft de zaken om te draaien. Daarvan kwam echter niets. PEC Zwolle kon geen vuist maken, terwijl Emmen simpel kon blijven voetballen. Alleen Thomas Buitink kreeg een goede kopkans, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven. Twintig minuten voor tijd viel de 3-1, nadat Mustafa Saymak op het middenveld een duel verloor en Jari Vlak de bal via de binnenkant van de paal in het doel mikte. Dat bleek de genadeslag voor de Zwollenaren, die vlak voor tijd via Yuta Nakayama nog wel tot 3-2 terugkwamen, maar voor een echt slotoffensief was dat veel te laat.

FC Emmen – PEC Zwolle: 3-2 (2-1).

Scheidsrechter: Gözübüyük