Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drie akkoorden en de waarheid | Muzikale avond met Rob van Scheers en Erwin Nyhoff

Vrijdag 28 november vertelt Rob van Scheers over zijn nieuwste boek Drie akkoorden en de waarheid bij Waanders In de Broeren. De avond wordt omlijst door veel muzikale fragmenten, een Pubquiz en een live optreden van Erwin Nyhoff.

Drie akkoorden en de waarheid

In Drie akkoorden en de waarheid probeert cultuurreporter Rob van Scheers de cyclus van het leven – van geboorte tot aan de dood & beyond – te vangen in popliedjes. Hij volgt de makers van die liedjes op de voet; van Chuck Berry, Johnny Cash en Bob Dylan via Frank Zappa, Rolling Stones en Talking Heads tot aan Rufus Wainwright, Stromae en alles daartussen.
Rob van Scheers is auteur en cultuurreporter voor o.a. Elsevier en de Volkskrant, en gastdocent aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde 12 boeken, waaronder de internationaal geroemde biografie van cineast Paul Verhoeven.

Over de avond

Rob van Scheers draagt passages uit zijn nieuwste boek voor. Maar behalve praten over muziek, wordt er zeker ook muziek gemaakt. Zo worden er plaatjes gedraaid en is er een Popquiz. Speciale gast is singer/ songwriter Erwin Nyhoff (Zwolle, 1972). Bekend is hij onder andere van zijn deelname aan het talentenprogramma ‘The Voice of Holland’ waar hij in de finale als derde eindigde. Hij zorgt voor een live optreden.

Locatie: Brasserie Waanders In de Broeren (entree via zijingang) Toegang: € 5,- (inclusief drankje bij aanvang) Aanvang: 19:30 uur, aansluitend is er de mogelijkheid boeken te laten signeren

 

Reserveren

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button