BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doorgaande route Stationsplein Zwolle maanden op slot voor autoverkeer

Oosterlaan, Westerlaan en Terborchstraat worden doodlopende straten

Zwolle – Het Stationsplein Noord gaat maanden op slot voor autoverkeer. Dit heeft te maken met de herinrichting van het Stationsplein en de bouw van de ondergrondse fietsenstalling onder het plein. Deze bouwwerkzaamheden hebben grote gevolgen voor het autoverkeer uit Assendorp. De doorgaande route vanuit deze wijk,  via de Oosterlaan en de Westerlaan, naar de Ring Zwolle en de A28 wordt  geblokkeerd door de bouwwerkzaamheden op het plein. De afsluiting gaat in vanaf 15 mei 2019 en loopt tot medio 2020.

Doorgang voor autoverkeer geblokkeerd

De straten Oosterlaan en de Westerlaan en de Terborchstraat die allen uitkomen op het Stationsplein worden vanaf 15 mei 2019 doodlopende straten. Doodlopend omdat ze uitkomen op het afgezette bouwterrein. Dit betekent dat de doorgang vanaf de Oosterlaan naar de Westerlaan via het Stationsplein volledig is geblokkeerd. Er is wel een by-pass vanaf de Stationsweg naar de Westerlaan, maar voor auto’s geldt hier éénrichtingsverkeer.

Afgesloten straten rondom Stationsplein

Omleidingsroutes

Om het autoverkeer in goede banen te leiden heeft de gemeente Zwolle de volgende omleidings- en adviesroutes voor gemotoriseerd verkeer vastgesteld. Deels worden deze omleidingsroutes ook met borden aangegeven.

  • Het verkeer op de A28 afrit Zuid en de Spoolderbergweg dat richting Assendorp wil, wordt omgeleid via de IJsselallee en de Marsweg.
  • Het verkeer op de IJsselallee ter hoogte van de wijk Hanzeland en de Spoolderbergweg dat richting het centrum wil rijden, wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk.
  • Het verkeer op de A28 ter hoogte van de IJsselbrug richting het centrum wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk.
  • Het verkeer op de Hasselterweg, nabij de Blaloweg richting het centrum wordt omgeleid via de Katerdijk.
  • Adviesroute: het verkeer op de A28, dat richting Assendorp wil rijden wordt geadviseerd te rijden via de afrit Noord, de Ceintuurbaan en de Leo Majorlaan.
De Van Karnebeektunnel is tijdens de bouwwerkzaamheden voor bewoners van Assendorp tijdelijk ook opengesteld als eenrichtingsverkeer voor auto’s die de A28 op moeten. 
De ontmanteling van het oude busstation is in volle gang. Foto: © Peter Denekamp

 

Herinrichting Stationsplein en bouw ondergrondse fietsenstalling

De herinrichting van Stationsplein Noord en de bouw van de ondergrondse fietsenstalling start 15 maart. De rotonde op de kop van de Stationsweg wordt vervangen door een andere inrichting. Het Stationsplein wordt straks primair ingericht voor fietsers en voetgangers, maar blijft ook toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Onder het plein komt een ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen.

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein en de Stationsweg worden medio 2020 afgerond.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button