KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Doeltreffend VV Berkum langs DETO

Zwolle – VV Berkum heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan door met 2-0 te winnen van directe concurrent DETO. De Zwollenaren stonden lange tijd flink onder druk maar gingen met de winst strijken door in de begin- én eindfase goed gebruik te maken van de kansen. DETO speelde sterk en had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in dat ook te verzilveren.

“DETO was de bovenliggende partij in het gros van de 90 minuten,” constateerde Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “De 1-1 hing in de lucht, maar uiteindelijk was onze winst verdiend omdat wij beter met de kansen omgingen.” Coach Mark Looms van DETO vond dat zijn ploeg had verzaakt. “Wij waren dominant, maar de laatste weken zijn wij goed in cadeautjes geven. Frustrerend en zuur!”

Lelijk verkeken

Er was nog maar net afgetrapt toen Berkum toesloeg. Hans Matti dacht na een dieptepass eenvoudig opruiming te houden, maar de DETO-linksback verkeek zich lelijk. Nick Kleen onderschepte de te korte terugspeelbal en de rappe vleugelspits maakte, alleen voor doelman Roberto Stopel, geen fout: 1-0. Wie dacht dat dat het signaal was voor een doelpuntenfestijn kwam echter bedrogen uit. Vince van den Anker leek in de 22e minuut dichtbij een tweede Zwolse treffer maar mikte, uit de draai, via de keeper naast en veel verder kwam Berkum niet. DETO voerde de druk verder op en leek via Thom ten Hove ook op weg naar de gelijkmaker, maar daarbij was het vizier niet scherp genoeg afgesteld.

Pressie

Na de hervatting ging DETO verder waar het al vóór rust mee begonnen was. De Tukkers zetten Berkum vast op eigen helft en zetten steeds meer pressie. Na krap een uur loste Hans Matti een fraai afstandsschot maar Berkum-doelman Huib Veurink kreeg daar nog nét een hand achter. Direct daarna volgde eindelijk ook weer eens een flinke kans voor de thuisclub, maar ditmaal vuurde Kleen in riante schietpositie hoog over. Het wachten leek op de gelijkmaker van de gasten, maar Berkum-keeper Veurink keerde met een geweldige reflex een schot van Floris Oude Nijhuis en de Zwolse sluitpost had in de 77e minuut mazzel dat een inzet van Ten Hove via de paal in zijn handen belandde.

Doordat DETO steeds meer mankracht aan het front inbracht kreeg Berkum mogelijkheden via uitvallen. Na een slim genomen corner schoot Maxwell van Dijk rakelings over het doel van de bezoekers, maar vijf minuten voor het slot was het wél raak voor de Zwollenaren. Lars van Gerner spleet de DETO-defensie met een fantastische bal, waarna Van den Anker voorzette en Walter Dias Nzasi van dichtbij de bevrijdende 2-0 kon laten aantekenen. Daarmee was de koek ook op voor de moegestreden bezoekers. Berkum kreeg door deze zwaar bevochten winst aansluiting met de subtop in de 4e Divisie D, ook omdat nogal wat directe concurrenten punten lieten liggen, en kan dus zeker tevreden zijn!

Berkum-DETO, 14 oktober 2023

Eindstand: 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Gerbert Stegeman
Doelpunten: 3. Nick Kleen (1-0), 85. Walter Dias Nzasi (2-0)
Gele kaarten: Lars Miedema, Marc van der Meulen (Berkum), Tom Koelman (DETO)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Lars van Gerner, Mike van Ekeren, Dean Vreugdenhil (57. Maxwell van Dijk), Nick Kleen, Lars Miedema (73. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Jon Vossebeld (80. Marciano Stulen), Hans Matti, Ben Rienstra, Hoeseb Yakob (25. Thom ten Hove), Karlo Borghuis, Ferdi ter Avest, Kai Wesselink, Melvin Degenaar (58. Floris Oude Nijhuis)

Gerelateerde artikelen

Back to top button