KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: ‘Planten van Waarde’

Zwolle – In het najaar van 2024 heeft De Groene Loper Zwolle weer een mooie actie! Zij maken van Nationale Burendag gewoon Groene Burendag! In de actie ‘Planten van Waarde’ staan dit jaar waardplanten centraal. Dit zijn planten die belangrijk zijn voor de voortplanting van vlinders, wilde bijen en andere insecten. Met deze actie vergroot iedereen samen de biodiversiteit in de stad en helpen om aandacht te vestigen op vergroenen, kleinschalig en bij iedereen in de buurt.

Planten van Waarde voor mens en dier

Via Groene Loper Zwolle kan je als buurtinitiatief met hoge korting plantpakketten bestellen met biologische waardplanten. Waardplanten zijn planten die onmisbaar zijn voor de voortplanting van vlinders, wilde bijen en andere insecten. Met waardplanten vergroen je dus niet alleen je straat of buurt, maar draag je ook bij aan de bescherming van belangrijke insectensoorten. De eerste twee waardplantpakketten zijn verkrijgbaar voor slechts € 5,- per stuk! Daarna betaal je de reguliere prijs. Het is ook mogelijk om biologische en 100% gifvrije bloembollen te bestellen met korting. Je leest er alles over op de website van de Groene Loper Zwolle.

Extra subsidie van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds biedt een subsidie aan voor Burendag van maximaal € 350. Deze subsidie is in te zetten om jouw buurt te vergroenen samen met jouw buren. De subsidie is beperkt beschikbaar. Wees er dus snel bij. Tip: Vraag alvast rond welke 4 buurtbewoners mee willen doen met de aanvraag! Je hebt hun handtekeningen nodig voor de subsidie.

Ze helpen je graag

De Groene Loper geeft je informatie, inhoudelijke tips over het vergroenen van je buurt en ze helpen je graag bij het aanvragen van de subsidie. Ze zitten daarom voor je klaar op maandag 10 juni van 16.00 uur tot 21.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle. Kom je langs?

Meer informatie

Doe mee met ‘Planten van Waarde’ en help mee om van jouw buurt een groen paradijs te maken! Lees er alles over op de website www.groeneloperzwolle.nl

Deze actie is mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Cultuurfonds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button