Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dutch Pinball Open 2019 in IJsselhallen

Speel zaterdag en zondag voor pinball-Wizard

Zwolle – Wie kent ze niet, de flipperkasten die in de snackbars en café’s voor urenlang plezier zorgden. Helaas zijn ze voor een groot deel verdwenen. Althans… Als je dit weekend naar de IJsselhallen trekt dan staan er maar liefst 200 opgesteld. En het mooie is dat ze allemaal op Freeplaymode staan. Euro’s er in gooien voor nog een potje is dus niet nodig. Ben je heel goed dan kun je je zelf tot Open Nederlands Kampioen laten kronen na dit weekend. He kasten zijn hier immers voor het Dutch Pinball Open 2019

Jim Jansen uit Amsterdam is één van de organisatoren van het Open NK Flipperen. Radio Focus sprak vrijdagmiddag al met hem.


De flipperkast was bijna verdwenen maar kent weer een echte opmars. Vooral onder ouderen die nog live speelden in de snackbar, maar ook onder jongeren die het spel vooral kennen van de telefoon en/of tablets.
Iedereen kan zich dit weekend op de echte kasten meten met elkaar. En aan het eind van de zondag wordt bepaald wie zich een jaar lang Kampioen van Nederland mag noemen.

Foto © Matthijs van Os

Wat is er te vinden?

Naast de 200 flipperkasten en het hoofdtoernooi (open inschrijving, iedereen kan mee doen) met een internationaal deelnemersveld zijn er ook diverse ‘side-games’, zoals de classics wedstrijd, te vinden en kun je lezingen bijwonen of snuffelen op de stands van handelaren.

De IJsselhallen zijn zaterdag open vanaf 10.00 uur en met 1 kaartje kun je je dan uitleven op alle kasten.

meer info:  www.nfvpinball.nl/dpo/

 

Foto © Matthijs van Os

Foto © Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button