KabelkrantNieuws uit ZwolleOekraïneZorg & Welzijn

Dimence Groep geeft advies aan (vrijwillige) hulpverleners over mentale ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen

Zwolle – Dimence Groep biedt vanaf 7 april 2022 de mogelijkheid aan (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, om advies te vragen over het begeleiden
van deze mensen die geconfronteerd worden met psychische, sociaal emotionele schade als gevolg van oorlog.

Wat doen we?

De Dimence Groep biedt geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, dichtbij de cliënt. Zo willen zij het leed van de mensen die getroffen zijn door de verschrikkelijke oorlog en die in Overijssel verblijven, verzachten.
Zij delen hiervoor kennis en ervaring met (vrijwillige) hulpverleners over het begeleiden en behandelen van (getraumatiseerde) vluchtelingen en hun kinderen.
De organisatie heeft medewerkers in huis die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van statushouders, het geven van cursussen aan nieuwkomers, behandelen van kinderen (die gevlucht zijn), transculturele psychiatrie en traumaverwerking.

Voor wie is deze consultatielijn?

Dimence geeft (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang in Overijssel, advies en antwoord op de vraag hoe zij vluchtelingen psychisch en sociaal emotioneel kunnen ondersteunen om hun mentale gezondheid te versterken.
Hulpverleners (professioneel en vrijwillig) van o.a. vluchtelingenwerk, Rode Kruis, gemeenten, huisartsen, leerkrachten, scholen, GGD en Leger des Heils kunnen hiervoor contact opnemen.

Geen aanmelding voor behandeling en begeleiding

Het gaat om een advies en niet om aanmelding van mensen die behandeling, begeleiding en ondersteuning van de Dimence Groep nodig hebben. Aanmelden voor de ggz (via de huisarts) en ondersteuning van maatschappelijk werk gaat via de gebruikelijke kanalen.

Advies kan gevraagd worden door het invullen van het contactformulier op https://www.dimencegroep.nl/oekraine-consultatie of via telefoonnummer 038 456 8766 en binnen drie werkdagen wordt er contact opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button