Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Dierenambulance: ‘Let op uw hond tijdens de jaarwisseling’

Zwolle – Tijdens de jaarwisseling en de dagen ervoor merkt de Dierenambulance Zwolle dat er veel meldingen komen van loslopende en weggelopen honden.

Door vuurwerk schrikken de dieren en gaan er in paniek vandoor. De Dierenambulance wil mensen erop attenderen hun hond(en) in de gaten te houden: “Laat je hond bijvoorbeeld niet loslopen op een losloop terrein. Ze hoeven maar te schrikken van een vuurwerk en ze zijn weg.”

De meldkamer van de dierenambulance krijgt veel meldingen van honden die in paniek over straat rennen. “Dit levert natuurlijk gevaarlijk situaties op voor het dier en weggebruikers.”

De Dierenambulance drukt hondenbezitter op het hart om te bellen als hun hond zoek is: “Raakt u uw hond kwijt tijdens het uitlaten of ontsnapt uw hond uit uw woning? Ga niet uren zelf zoeken. Maar bel ons via 06-251 20 505. Wij schrijven uw gegevens en het signalement van uw hond op.”

Heeft u dit weekend met spoed een dierenarts nodig?

Dit weekend heeft Dierenkliniek de Beer dienst (0900-11 55 11 5).

Geen vervoer? Bel dan het Dierenambulance alarmnummer 06-251 20 505.

De kosten voor een ritje met de ambulance bedragen binnen de gemeente Zwolle 22,50 euro.

Foto: © Dierenambulance Zwolle- Dierenambulance
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button