112 nieuwsBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Die politiepet past ons allemaal; maar niet in Zwolle

Zwolle – Een man is zaterdagavond in de Zwolse binnenstad opgepakt omdat hij een politiepet droeg. De rechten op het uniform van de politie, inclusief de pet, zijn wettelijk beschermd. Alleen politiemensen mogen een dergelijke pet dragen.

Op de Grote Markt zagen surveillerende agenten de man lopen met de pet op zijn hoofd. Toen ze hem niet herkenden als een collega vroegen ze hem hoe hij aan het kledingsstuk kwam. “De man bleef wazig over de herkomst van deze echte politie pet en gaf ons maar één keuze. Een aanhouding was het gevolg,” schrijft wijkagent Johan Wakker op Twitter. De recherche gaat zondag verder met de zaak.

In de binnenstad werden in de nacht van zaterdag op zondag nog drie anderen aangehouden. Dit voor het beledigen van een politieman, het bezit van een boksbeugel en het negeren van een bevel van een politieagent.

Mes

In Holtenbroek troffen agenten vannacht een man aan die zich verdacht gedroeg. Bij nader onderzoek bleek de man een bekende te zijn van de politie. Het werd toen ook duidelijk dat hij nog vijf dagen de cel in moest. Toen agenten hem fouilleerden troffen ze een mes aan. De man heeft hier een bekeuring voor gekregen.

Foto © Politie Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button