Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Dick Schreuder verlaat PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle en hoofdtrainer Dick Schreuder (51) gaan uit elkaar. De oefenmeester, die nog een contract had voor twee seizoenen, vertrekt per direct en gaat aan de slag als hoofdtrainer elders in Europa. Voor Schreuder komt er daarmee een einde aan een ruim anderhalf jaar durend dienstverband in Zwolle.

In november 2021 begon Schreuder aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer in het betaald voetbal als vervanger van Art Langeler. De geboren Barnevelder kwam over van Vitesse, waar hij als assistent-trainer werkte. PEC Zwolle stond destijds stijf onderaan in de Eredivisie. Na de winterstop kreeg Schreuder de motor aan het draaien en was handhaving dichterbij dan ooit. Het was de start van het seizoen echter dat PEC Zwolle uiteindelijk de das om deed, maar de voetbalvisie die Schreuder in dat halve jaar uitrolde bleek de voorbode voor iets heel moois.

Verder bouwen

Afgelopen seizoen bouwde Schreuder verder aan het team, in de door kenners als loodzwaar bestempelde Keuken Kampioen Divisie. Met attractief en aanvallend voetbal op de helft van de tegenstander zette de trainer met zijn ploeg twee geweldige reeksen neer wat uitmondde in promotie. Ook assistent-trainer Johan Plat, die op voorspraak van Schreuder kwam, gaat met hem mee.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op het vertrek: ,,Toen Dick in 2021 hier binnenkwam was er een hele duidelijke doelstelling. Zorgen dat PEC Zwolle behouden zou blijven voor de Eredivisie óf, bij degradatie, zo snel mogelijk terugkeren. Het was ontzettend knap dat het Dick en zijn trainersstaf nog bijna lukte om PEC Zwolle in de Eredivisie te houden, maar toen hij tekende wisten wij dat degradatie ook een heel reëel scenario zou zijn. Na het onvermijdelijke heeft Dick in rap tempo met een gemêleerd team van jonge onervaren en oudere ervaren spelers een prachtig team gesmeed.”

Hoogtepunt is promotie

“Met de daaruit voortvloeiende promotie als absoluut hoogtepunt. Ook de spelersgroep heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dick had nog een contract tot medio 2025. Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot. Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij. Ik wens Dick en ook Johan veel succes voor de toekomst en dank hen voor bewezen diensten.”

Dick Schreuder: ,,Toen ik eind 2021 in Zwolle terechtkwam, stond de club er sportief niet goed voor. Maar vanaf dag één hadden we intern allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ondanks de druk van de buitenwacht, zijn we altijd rustig gebleven en wisten we waar we mee bezig waren. Een nederlaag of een serie mindere wedstrijden veranderde daar niets aan. Dat we uiteindelijk zijn gepromoveerd is het allermooiste. Voor de supporters, sponsoren, de medewerkers natuurlijk en iedereen die betrokken is bij PEC Zwolle.”

“Ik zie mijn periode in Zwolle dan ook als een geslaagd project. Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders. Ik weet zeker dat het afgelopen jaar in vele opzichten goed is geweest voor de club. De komende jaren hoop ik dat PEC Zwolle zich weer stevig nestelt in de Eredivisie en daar heb ik ook alle vertrouwen in. Tot slot wil ik iedereen bij deze club bedanken voor de kans die mij is geboden en de prettige samenwerking.”

PEC Zwolle presenteert op hele korte termijn de opvolger van Schreuder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button