Natuur & Duurzaam

Defensie zet scan eagle in om dijken in beeld te brengen

Zwolle – Binnen de hoogwateroefening Deining & Doorbraak die deze week plaatsvond, heeft Defensie een zogeheten scan eagle ingezet om beelden te maken van de dijken langs de IJssel. Dit onbemande vliegtuig kan zowel bij dag als nacht worden gebruikt om met een daglichtcamera of infra rood-beelden opnames te maken. Door de scan eagle over de dijken te laten vliegen, ontstaat bij Waterschap Drents Overijsselse Delta een goed beeld over de conditie van de dijken en locaties waar extra aandacht nodig is.

Het vliegtuig werd ‘gelanceerd’ op Vliegbasis Deelen, ten noorden van Arnhem. Dit is onderdeel van het Defensie Helikopter Commando en wordt vooral gebruikt voor oefeningen van helikopters, de luchtmobiele brigade en speciale eenheden. Van daaruit vloog de eagle naar Deventer om vervolgens via Olst, Wijhe, Zwolle en Kampen de IJsseldijken in beeld te brengen. Het vliegtuig vloog niet boven bewoond gebied en hield een hoogte aan van tussen de 600 en 1200 meter.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button