KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle

Zwolle – Productiehuizen De Nieuwe Oost | Wintertuin en Explore the North zoeken samen met kunstenaar Ahilan Ratnamohan deelnemers voor taalproject Pidgin Zwolle. Met dit project maakt Ahilan samen met inwoners van Zwolle een nieuwe taal.

Het Pidgin Zwolle wordt door de deelnemers samengesteld en gepresenteerd. Iedereen uit Zwolle die 16 jaar of ouder is en een andere taal of dialect dan het Nederlands spreekt, kan meedoen.

Pidgin X

Productiehuis Explore the North en kunstenaar Ahilan Ratnamohan bedachten Pidgin X: het ontwikkelen van een nieuwe, democratisch gevormde taal van en voor een stad of dorp. Op basis van de demografie van een stad of dorp, worden inwoners met verschillende moedertalen of dialecten bij elkaar gebracht. Met deze talen of dialecten wordt een nieuw vocabulaire gemaakt.

Pidgin X is een meertalig, inclusief project dat met taal laat zien hoe divers de bevolkingssamenstelling in een stad eigenlijk is. Zo wordt het gesprek op gang gebracht over hoe we – ongeacht onze moedertaal – communiceren met de mensen in onze directe omgeving. Voor Zwolle vond het project al plaats in Groningen en Leeuwarden.

Ahilan Ratnamohan

Ahilan is een Australiër van Sri Lankaanse afkomst die naar Europa kwam voor zijn voetbalcarrière. Hij heeft een grote fascinatie voor het leren van taal; hoe leren mensen een nieuwe taal en welk effect heeft dit op hen? Ahilan is benieuwd naar de verbinding die mensen voelen met hun taal of dialect. Wat gebeurt er als je in het dagelijks leven een andere taal moet gebruiken?

Wie zoeken we?

We zoeken deelnemers (16 jaar en ouder) die Nederlands als tweede taal hebben, maar het wel dagelijks gebruiken. Moedertalen en dialecten zijn welkom! Na aanmelding wordt een kennismakingsgesprek gepland. Welke woorden uit de moedertaal of het dialect worden gemist in het Nederlands? Na deze eerste kennismaking kan de deelnemer gekozen worden om de nieuwe taal Pidgin Zwolle mee op te richten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button