KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Dean Vreugdenhil kiest voor Berkum

Zwolle – Dean Vreugdenhil (18) speelt met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 voor vierdedivisionist VV Berkum, waar hij voor twee jaar heeft getekend. De talentvolle en aanvallend ingestelde speler komt nu nog uit voor de Zwolse tweedeklasser WVF. Eerder liet hij al in de lokale media weten dat hij qua voetbal hogerop wil, juist nu hij daarvoor de goede leeftijd heeft.

Bij WVF speelt hij meestal als rechterspits, maar hij wordt af en toe ook als aanvallende middenvelder ingezet en kan als snelle en technisch begaafde voetballer óók uit de voeten op de linkerflank. In het vorige seizoen scoorde hij 11 goals en in de nu lopende competitie staat hij ook alweer op zeven doelpunten.

Dean is geboren in Duitsland, waar hij tot zijn twaalfde jaar heeft gespeeld bij FC Wegberg-Beeck, een club in de buurt van Keulen. Daarna is hij met zijn ouders verhuisd naar Zwolle en bij WVF gaan voetballen.

Dean Vreugdenhil is de derde aanwinst ‘van buitenaf’ voor de nieuwe selectie van VV Berkum. Eerder werd al bekend dat Nick Kleen (23) en Maxwell van Dijk (19) volgend seizoen overkomen van respectievelijk ONS Sneek en Go-Ahead Kampen. Kleen is een vleugelaanvaller en Van Dijk kan op diverse posities aan de linkerkant van de defensie en het middenveld worden ingezet. Uit de eigen Berkum-gelederen stromen komend seizoen weer drie jonge talenten door naar de hoofdselectie, namelijk Derk Fuller, Jens Hutten en Cairo van Wijnsberge.

Gerelateerde artikelen

Back to top button