Nieuws uit ZwolleVoorpagina

De Wijzer gaat vanaf 1 januari 2015 digitaal

De gemeentelijke pagina’s in de Peperbus gaan met ingang van 1 januari 2015 digitaal. Dat is wennen, maar biedt ook mogelijkheden.

Het gemak voor u als lezer wordt groter: de gemeente biedt de Wijzer straks op verschillende digitale manieren aan, via een app op uw tablet of smartphone, direct www.zwolle.nl/wijzer of via een link op Twitter, Facebook en e-mail. Dat past in het beleid om zoveel mogelijk digitale middelen te gebruiken in plaats van papier en het is een stuk goedkoper.

Overal en altijd

De gemeente geeft nu veel geld uit aan de gemeentelijke nieuwspagina’s en de bekendmakingen (bijvoorbeeld vergunningaanvragen) in de Peperbus. Vanaf 1 januari 2015 vindt u dit nieuws niet meer in de Peperbus, maar kunt u dit op verschillende manieren digitaal lezen. Wanneer het u uitkomt. Het voordeel van digitaal is dat u het overal en altijd kunt lezen op uw computer, laptop, tablet of smartphone.

Onderzoek

In de eerste helft van 2014 heeft er een onderzoek plaats gevonden naar de mogelijkheden van digitalisering van De Wijzer. Hierbij hebben inwoners aangegeven op welke manier zij De Wijzer digitaal willen lezen. Met deze aanbevelingen heeft de gemeente een keuze gemaakt uit middelen die aansluiten bij de behoefte van de lezers.

Keuze

Er is een aantal manieren waarop u het gemeentelijk nieuws digitaal kunt teruglezen. Denk hierbij aan de website, facebook, twitter en e-mail. Via www.zwolle.nl/wijzer is ook nu de Wijzer al digitaal beschikbaar. Straks komen er nog meer en makkelijker manieren om het nieuws te lezen.

Bekendmakingen

De bekendmakingen van vergunningen vindt u vanaf nu op www.overheid.nl of www.officielebekendmakingen.nl. De gemeente is wettelijk verplicht om de bekendmakingen op deze manier te publiceren. Er komt uitgebreide handleiding voor het raadplegen van de digitale bekendmakingen beschikbaar.

Niet digitaal?

Voor de mensen die niet beschikken over een computer, laptop, tablet of smartphone is er vanaf 1 januari 2015 elke woensdag een papieren versie van De Wijzer beschikbaar bij de balies van het Stadhuis en Stadskantoor. Wilt u wel de digitale versie lezen, maar vindt u het lastig om met een computer om te gaan? Dan kunt u een cursus digisterker volgen. Aanmelden voor deze cursus kan via http://www.bibliotheekzwolle.nl/digisterker

Meer informatie

De komende weken blijven wij u uitgebreid informeren over de digitale mogelijkheden en wat u kunt doen om op de hoogte te blijven van het gemeentelijke nieuws.

Gerelateerde artikelen

Back to top button