4 en 5 meiKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival Overijssel met Erik Mesie en Bas Treub

Zwolle – Het openingsconcert is op veler verzoek terug op het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel. Jeugdsymsonieorkest De Vuurvogel blaast deze geliefde traditie op 5 mei nieuw leven in en nodigt daarbij special guests Erik Mesie (Toontje Lager) en Bas Treub uit. Aansluitend vindt de openingsceremonie met veteranen en het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, gebracht door de lopers van atletiekvereniging AV PEC 1910, plaats.

Het is de vierde keer dat Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel het openingsconcert van Bevrijdingsfestival Overijssel verzorgd. Het 85-koppige jeugdorkest is een begrip in Overijssel en staat garant voor een breed muzikaal spectrum in elk concert. Het eerste gedeelte van het openingsconcert kenmerkt zich door een paar licht klassieke stukken van Saint-Saëns en Haydn. Vervolgens zal violist Bas Treub – bekend van het TV-programma Maestro – de schitterende muziek van Schindler’s List spelen met het orkest. Het laatste gedeelte van het concert wordt een revival van de jaren tachtig met bekende filmmuziek en zanger Erik Mesie. Met zijn muziek van Toontje Lager zal het openingsconcert opnieuw eindigen in een feestje voor jong en oud waar stiekem kan worden gedanst.


Openingsconcert De Vuurvogel met Erik Mesie en Bas Treub

Bevrijdingsfestival Overijssel

Locatie: Park de Wezenlanden, Podium Hanzestrohm

Aanvang: 11.00 u

Entree: Gratis

Voor bezoekers wordt er een beperkt aantal stoelen geplaatst en staat er koffie klaar. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

Naar de website

Gerelateerde artikelen

Back to top button