Nieuws uit ZwolleVoorpagina

De vrienden van WEW ontvangen ruim €1.700 van KPN Security

Zwolle – De vrienden van WEW ontvangen een prijs van maar liefst €1.738,75 als één van de twee winnaars in Nederland. Deze prijs hebben ze mogen ontvangen van KPN Security nadat ze zich de afgelopen twee jaar hebben ingezet voor de woonzorgcentra in Zwolle.

Wichert aan het Rot, voorzitter van WEW vertelt dat de stichting vier jaar geleden is opgericht toen het wat minder ging met het welzijn in Zwolle. Sindsdien zjin allerlei dingen georganiseerd in de tehuizen voor ouderen.

Aan het begin van de corona crisis is WEW begonnen met het draaiorgel. Wichert aan het Rot leek het toen een goed idee om dit op meerdere plekken te organiseren. Ze zijn toen in anderhalf jaar 255 keer met het draaiorgel op pad geweest langs zorgcentra in Zwolle. Hierna kwamen ze op het idee voor een dweilorkest, want die waren het toch al gewend om buiten te spelen. Ook hebben er afgelopen zomer veel Zwolse artiesten opgetreden in de tuin bij woonzorg Westenhagen.

Door KPN security zijn ze genomineerd uit 198 inzendingen. Samen met een goed doel in het westen van het land hebben ze deze prijs gewonnen. WEW weet nog niet precies wat ze met deze prijs gaan doen. Maar ze kunnen er veel mee gaan organiseren. Met kerst wordt er in ieder geval veel licht gebracht aan de mensen in de zorgcentra.

Gerelateerde artikelen

Back to top button