KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De voorleeskampioenen van Zwolle zijn bekend!

Zwolle – Op 25 januari en 1 februari namen in totaal 37 voorleeskampioenen het tegen elkaar op. En wel in de lokale ronde van Zwolle van de Nationale Voorleeswedstrijd. In drie verschillende rondes hebben de kampioenen tegen elkaar gestreden waarna in iedere ronde een winnaar is aangewezen.

Lara Jansen van CBS Het Mozaïek, Bisan Aldasooqi van OBS De Springplank en Silke Venema van CBS Talentum gaan door naar de regionale ronde. Deze is op 22 februari wederom in Stadkamer. Hierna volgt nog de provinciale ronde. Het uiteindelijke doel is de landelijke finale, waar de kampioenen zullen strijden voor de titel Nationale Voorleeskampioen van 2022-2023.

Jury

Tijdens de wedstrijd lazen de winnaars voor uit De Tovervinger (Roald Dahl), Het Werkstuk (Simon van der Geest) en Sjakie en de chocoladefabriek (Roald Dahl). De jury bestond uit Evelyn Evertsen– medewerker boekhandel Westerhof, Willeke de Boer – theatermaker van o.a. de Voorleesvoorstelling, Margriet Leest – Raadslid Groen Links, Selma Hoekstra – Raadslid PvdA en Obertha IJntema en Kirsty Klomp – Jeugdspecialisten van Stadkamer.

Zij beoordeelden in wisselende samenstellingen de voorlezers. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. De jury is ervan overtuigd dat deze drie voorleeskampioenen Zwolle goed zullen vertegenwoordigen in de volgende rondes!

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Gerelateerde artikelen

Back to top button