Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De vlag uit voor de bevrijding van Zwolle!

Zwolle – Vandaag zondag 14 april is de Bevrijdingsdag van Zwolle. Dan is het 79 jaar geleden dat Zwolle door de Canadezen werd bevrijd met Leo Major voorop. Om stil te staan bij de 79 jaar vrijheid hing om 9 uur al op verschillende plekken in de stad de vlag uit. Een mooie blauw witte Zwolse vlag bij het Academiehuis de Grote Kerk en op de toren van de Sassenpoort wapperde de Nederlandse driekleur. Traditiegetrouw worden op de Peperbus vanuit de gemeente de Nederlandse en de Canadese vlag in top gehesen. Rond 9 uur tijdens onze fotoronde hing er nog niks. Wel wapperden er mooie echte Zwolse vlaggen in verschillende straten in Assendorp.

Wil je de vrijheid meevieren en meer te weten komen over de bevrijding van Zwolle? Er wordt vandaag een bevrijdingsconcert gegeven en een stadswandeling.

Het Groot Mannenkoor Zwolle geeft vanmiddag een Bevrijdingsconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek (Peperbus).  Ook zijn er twee stadswandelingen vandaag. Deze Stadswandeling “Zwolle in oorlog” neemt je mee op langs historische plekken in Zwolle waar belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tussen 10 mei 1940 tot de bevrijding van Zwolle op 14 april 1945 ten tijden van de Tweede Wereldoorlog, onder leiding van een stadsgids die je hier alles over kan vertellen. Na de stadswandeling is er gelegenheid in de museumtuin om na te kletsen met de gids en is er ruimte om vragen te stellen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button