Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

De oude roze beuk aan de Koestraat is dé mooiste tuinboom van Zwolle

Zwolle – Een oude rode beuk in de binnenstad is gekozen tot de mooiste tuinboom van Zwolle. De boom staat in de tuin van een woongroep aan de Koestraat, vlakbij de Sassenpoort. Een jury van Groenstad Zwolle koos de beuk uit de vele uitzendingen.

”Onze rode beuk is één van de dikste bomen van Zwolle en trekt de aandacht van veel mensen die het over de stadsgracht bij de Potgietersingel het centrum van Zwolle binnenkomen”, vertelt Roelie Valkenier van woongroep De Stal aan de Koestraat. De beuk heeft een zogeheten olifantsvoet en staat in de achtertuin van de woongroep.

Onder de indruk

De jury was onder de indruk van het feit dat de monumentale beuk wordt gekoesterd door de woongroep. De jury bestond uit Harry Pierik, Adriaan Mosterman en Reina Gorlee. De prijs werd uitgereikt door Harry Pierik. De jury had deze rode beuk uitgekozen vanwege de waarde en de schoonheid van deze boom. “Het bladerdak van pril groen in de lente, dat in de zomer schaduw en koelte biedt en in de herfst schitterend rood verkleurd”, aldus de jury.

Gerelateerde artikelen

Back to top button