Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De leukste evenementen uit zwolle op een rijtje, van Wijnen tot Boerderijdagen!

De leukste evenementen van deze week op een rijtje.

Festival het Tussenland

Meer dwaasheid, vriendschap en muziek, je roots, lachen en spelen. Dat hebben we nodig in deze tijd. Vindt de organisatie van Festival Het Tussenland. Het festival aan het Ter Pelkwijkpark in Zwolle wordt vrijdag 3 juni om 18.30 uur groots geopend met storytelling, muziek en circustheater. Eindelijk kunnen we weer samen genieten van kunst en cultuur!

De twee karakters van Aramelo vertellen hun verhalen in een acrobatische taal gecombineerd met veel humor en stuiterende beats. Hun spectaculaire trampolinetrucs en partneracrobatiek zorgen voor adrenaline, een lach en een enorme ontlading bij het publiek. Foto: Dominique Schreckling.

Roeitoernooi en open dag Boreas

Doop Thor Boreas – Foto © Marijn Boeve

Kom ook naar de Campina Open Boerderijdagen!

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen meer dan 76 boerenfamilies van 10:00 tot 16:00 uur hun staldeuren voor publiek! Er is van alles te beleven voor zowel jong en oud. De boeren laat aan de hand van allerlei activiteiten zien hoe de melk van de koeien in de wei in je glas thuis op tafel terecht komt. Beleef de boerderij! toegang is gratis

Ook de familie Hartkamp uit Dalfsen doet mee, kom kijken bij de Hessenweg 1!

Foto © Peter Denekamp

Dag van het kasteel

Tijdens dag van het kasteel worden kastelen extra in het zonnetje gezet, je kan langskomen om verhalen aan te horen van betrokkenen die vertellen over hun geliefde monument.

Zo kun je ook langskomen bij Hof ter Haere!

Al in de veertiende eeuw is er sprake van een Hof ter Haere. In 1559 werd op de plek van de hof een echt kasteel gebouwd. uim twee eeuwen later werd dat kasteel ingrijpend verbouwd en kreeg het zijn huidige vorm. In de twintigste eeuw maakt het landgoed deel uit van de IJsselline. Tijdens De Koude Oorlog moet deze waterlinie de Russen stoppen. Het landgoed is sinds 1996 in het bezit van IJssellandschap. Kom je ook een kijkje nemen?


Vuurvogel Jeugdorkest viert vierde lustrum met Jubileumzomer

Het Vuurvogel Jeugdorkest bestaat 20 jaar. In 2002 is in Zwolle door de huidige dirigent Albert Dam de kiem gelegd voor Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Momenteel tellen de ensembles 160 leden die deel uitmaken van drie orkesten en een kinderkoor. Het 80- koppige ‘vlaggenschip’ Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel heeft deze maanden daarom extra veel activiteiten om deze mijlpaal te onderstrepen.

De jubileumzomer begint op zaterdag 4 juni in het pinksterweekend met de nagelnieuwe “Vuurvogel Anthem”, die door de trompettisten van het orkest samen met de stadsbeiaardier om 14 uur vanaf de Peperbus zal worden gespeeld. Daarna starten flashmobs in wisselende samenstellingen door de hele binnenstad van Zwolle. Aansluitend zal om 16 uur het orkest zich hergroeperen op de Nieuwe Markt om daar een gezamenlijk
slotstuk te spelen.

Vuurvogel 2022 Spinhuisbrug (foto Martien Hovestad)

Wijnfestival

WijnfestivalZwolle is op zondag 5 juni 2022 op het Grote Kerkplein. Een festival met wijn in de hoofdrol.
Voor jou als liefhebber en u als genieter. Kom proeven van 100 verschillende wijnen onder genot van een kaasplankje of vega-gerechtjes!
Het festival is van 14:00 tot 20:00 op het grote kerkplein.

Schaapscheerdersfeest

Eindelijk is het weer zover! Het schaapsscheerdersfeest wordt weer gehouden op de wijkboerderij

Schapen van de Zwolse schaapskudde worden geschoren en heel veel leuke activiteiten worden erom heen gehouden. Kom je ons bezoeken op dit gezellige feest?

 — in Wijkboerderij de Klooienberg.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button