Nieuws in beeldNieuws uit ZwolleOnderwijsVoorpagina

De HBO Bruisweek 2022 officieel van start

Zwolle – Na de laatste fysieke introductieperiode in 2019 is de HBO Bruisweek, dé introductieperiode, voor studerend vandaag van start gegaan. Het driedaagse HBO programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met woensdag 31 augustus. Maar liefst vierduizend studenten overnachten twee dagen op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op de Marslanden. Circa 3000 eerstejaars HBO studenten van maar liefst 40 opleidingen van Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. Woensdag 7 september start het programma van de MBO Bruisdag.

Zowel voor als achter de schermen is het Buro Ruis team al maanden druk geweest om de studenten een fantastische introductietijd te laten beleven. De introductie voor eerstejaars begon vandaag met de inschrijvingen op Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo. Studenten begonnen vervolgens of aan hun opleidingsintroductie of gingen door naar de Bruiscamping in de Marslanden om hun tentje op te zetten en om verschillende sportactiviteiten te volgen.

De officele kick-off vond dit jaar voor het eerst plaats in Park de Wezenlanden. Een bijzondere editie want dit jaar opende het ArtEZ poporkest de Bruisweken met een volledig orkest de Zwolse introductietijd.Twaalf waanzinnige Zwolse artiesten waaronder Hiigo, Rico (bekend van Opgezwolle en Rico & Sticks), Joey’s Midnight Club (momenteel met een beurs onder de vleugels van Hedon Talent Support en geselecteerd voor de Popronde), Schuttevaerders en nog heel veel andere Zwolse topacts trapten samen met de studenten de Bruisweken af.

Gerelateerde artikelen

Back to top button