BinnenstadKunst & CultuurNieuws uit ZwolleNu KijkenVoorpagina

De Fundatie geopend door cultuurminister Van Engelshoven

ZWOLLE – 1 juni betekende niet alleen de heropening van de terrassen, ook musea mochten hun deuren weer openen voor bezoekers. De eerste groep gasten werden verwelkomd door directeur Ralph Keuning en minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Het is passen en meten voor musea die hun deuren volgens de regels geopend wil krijgen. Ook een bezoek aan De Fundatie is volledig corona-proof ingericht. Zo moet er vooraf gereserveerd worden, wordt er aan bezoekers gevraagd of ze gezondheidsklachten hebben gehad in de periode voor het bezoek en mag slechts een groep van 25 bezoekers in het museum zijn. Toch was minister Van Engelshoven enthousiast over de aanpak van De Fundatie: “Ik zou zeggen, koop dat kaartje, ga kijken!”.

Kritiek

In de aanpak van minister Van Engelshoven kan niet iedereen zich vinden. Een groot deel van de makers in bijvoorbeeld de theaterwereld is ontevreden over de steun die met name ZZP’ers in de cultuursector krijgen in de coronacrisis. Deze week demonstreren velen van hen op een “digitaal Malieveld”, een actie van de Overijsselse actrice Johanna ter Steege. Minister Van Engelshoven zegt de zorgen te begrijpen.

Minister Van Engelshoven over de crisis in de kunstsector.

Gerelateerde artikelen

Back to top button