EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Daling WW-uitkeringen in regio Zwolle

Zwolle – Eind juni verstrekte UWV 5.654 WW-uitkeringen in Zwolle. Dat is een daling van 5,9 procent ten opzichte van vorige maand. Dat is meer dan de landelijke afname van 4,5 procent.

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen ook lager. De daling in Regio Zwolle is 25,6%. Deze afname is meer dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-20,7%).

Meer beroepen bieden kans op werk

Dat de werkloosheid en WW dalen, geeft aan dat de kansen op werk toenemen. Dat blijkt ook uit het nieuwe overzicht met kansrijke beroepen dat UWV onlangs uitbracht. Ten opzichte van de vorige lijst die in december 2020 werd gepubliceerd zijn er verschillende kansrijke beroepen bijgekomen. Beroepen die nu ook kansrijk zijn, zijn bijvoorbeeld opticiens en audiciens, restaurantkoks en medewerkers bediening horeca, verkoopmedewerkers elektronica en bouwmarkten, betontechnologen en pedagogisch medewerkers kinderopvang. Op de lijst staan veel beroepen in de techniek, het onderwijs en de zorg, maar ook beroepen waar je misschien niet zo snel aan zult denken, zoals matroos binnenvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button