EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cycloon haalt contract voor post gemeente Zwolle binnen

Zwolle – De gemeente Zwolle en Cycloon Post & Fietskoeriers hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking. Per 1 maart 2016 zal alle post van de gemeente volledig worden verzorgd door Cycloon. Onlangs won het postbedrijf de Europese aanbesteding van Zwolle voor het bezorgen van alle gemeentelijke en bovengemeentelijke post.

Met deze opdracht komen 18 extra mensen bij Cycloon in dienst. Drie en een half jaar geleden begonnen Marieke Snoek en Eddie te Rietstap de posttak van Cycloon. Ze startten toen met 26 mensen. Nu zijn het er inmiddels 50 en werken ze niet alleen in Zwolle maar in maar liefst 16 plaatsen in Nederland, waaronder Arnhem, Groningen, Nijmegen en Amsterdam.

Hettie Heijsen van de gemeente Zwolle: ‘We zijn erg blij met Cycloon. Het sociale aspect is voor beide partijen erg belangrijk. Het is dan ook mooi om te zien dat Cycloon een bedrijf is dat maatschappelijk verantwoord onderneemt. Ze geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft zich als werknemer verder te ontwikkelen.’

Het is met dit nieuwe postcontract gelukt om de banen van 15 medewerkers met een WSW-uitkering, die al bij Cycloon in dienst waren, te behouden. Er liep al een pilot vanuit de voormalige post afdeling van de sociale werkplaats in Zwolle. Daarnaast komen nog eens drie extra mensen met een WSW-uitkering in dienst bij Cycloon. Alle medewerkers komen bij Wezo vandaan.

Cycloon eigenaar Eddie te Rietstap vertelt: Alle nieuwe medewerkers worden in de weken voorafgaand aan de start uitgebreid getraind en opgeleid en zullen in de eerste weken onder goede begeleiding van start gaan.’

In 2012 verzocht WEZO, de sociale werkvoorziening in Zwolle, Cycloon om middels een pilot het sociale postbedrijf Business Post Zwolle efficiënter en rendabeler te maken. Met de ervaring uit de fietskoerierswereld werden duidelijke en strakke werkprocessen ingericht en communicatielijnen met postbezorgers kort gehouden om bezorgkwaliteit te verhogen. Extra controleslagen werden ingevoerd om foutmarges te verkleinen en daarnaast werd er geïnvesteerd in persoonlijke aandacht en begeleiding van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het succes van de pilot resulteerde eind 2012 in de overname van het postbedrijf en daarmee opende de eerste vestiging van Cycloon Post zijn deuren. Met Zwolle als voorbeeld volgden de jaren erna soortgelijke overnames. In 2013 werden postvestigingen geopend in Dalfsen en Meppel en in 2014 volgden Kampen, Deventer, Hasselt, Groningen en Nijmegen. Met de opening van vestigingen in Hattem en Leek in 2015 en in Amersfoort, Ommen, Hardenberg en Dedemsvaart in 2016 telt Cycloon Post nu 14 vestigingen waar zo’n 250 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goede aandacht en begeleiding krijgen en elke dag met plezier naar hun werk gaan.
bsp;

Het nieuwe contract gaat op 1 maart 2016 in.

 

24344353174_729e4dde7a_z
Postboy waarmee de postbezorger grote hoeveelheden post mee kan nemen aan de hand.
24679450950_6b096a8435_z
Cycloon gaat voor de gemeente Zwolle de volgende post bezorgen: lokale post, partijenpost, verkiezingenpost, huis-aan-huis post, legen van de postbus,postbezorging tussen de locaties van de gemeente Zwolle en locaties van de Sociale Wijkteams en postkameractiviteiten.
24348079553_313aa8754c_z
Een Cycloon postbezorger heeft een heel postcode gebied. Je ziet ze dan ook op allerlei plaatsen in de wijk rondlopen en fietsen.
24948623286_1ef57d4b8f_z
Mooie postfietsen met een lage instap en een postboy maken het werk prettig en aangenaam. De mensen van Cycloon post gaan elke dag met plezier naar hun werk.
24348069703_31c1373e41_z
Wethouder Jan Brink (li.), Eddie te Rietstap (midden) en Marieke Snoek (rechts) ondertekenen de overeenkomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button