CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Corona actueel in IJsselland

Laatste stand woensdag 4 november

Zwolle – Woensdagmiddag vond in de Raadzaal van het gemeentehuis de persconferentie van Veiligheidsregio IJsselland plaatst. Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland Peter Snijders, directeur GGD IJsselland Rianne van de Berg en directeur Veiligheidsregio/commandant brandweer Arjan Mengerink vertelden over de stand van zaken in onze regio IJsselland.

Coronavirus en testen

Directeur GGD Rianne van de Berg vertelt over de huidige situatie in onze regio IJsselland. De coronavirus stijging vlakt af. Afgelopen week 1.182 positief geteste personen. Het testen gaat snel en er is een ruim voldoende aanbod. Per dag worden er gemiddeld 1.335 mensen getest. Mensen met klachten kunnen binnen 24 uur getest worden en binnen 24 uur krijg je de uitslag. Mensen kunnen zich ook laten testen bij commerciële teststraten. Het is wel aan te raden om op de site van de GGD te kijken of deze ook goedgekeurd zijn door de RIVM. De positieve testen bij de goedgekeurde commerciële teststraten worden doorgegeven aan de GGD.

Zorgcontinuïteit/-capaciteit

Er is extra druk op de zorgcontinuïteit, waardoor de reguliere zorg is afgeschaald. Het is op dit moment beheersbaar in onze regio. Voor de aankomende 2 weken zijn er voldoende bedden in het ziekenhuis. Ziekenhuisopnames 124 personen, op IC 40 personen. Onder het zorgpersoneel is veel ziekteverzuim, waardoor er druk op het personeel ontstaat.

Clusters

Er zijn in de hele regio meerdere kleinere clusters binnen families, gezinnen. Verder clusters in verzorg- en verpleeghuizen, onderwijs en bedrijven. Deze zijn allen in beeld en worden gemonitord. Op de scholen is er sprake van kleine clusters die snel uitdoven.

Handhaving

Directeur Veiligheidsregio IJsselland Arjan Mengerink over de handhaving. Er ligt meer nadruk op de handhaving, vooral zorg om de jeugd en (privé)bijeenkomsten. Inwoners van IJsselland zijn goed aanspreekbaar op hun gedrag. Over het mogelijk vuurwerkverbod wordt over 2 weken door het kabinet waarschijnlijk een uitspraak over gedaan. Op dit moment wordt het gemonitord. Nog te vroeg om daar een besluit over te nemen.

Coronamonitor regio IJsselland

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button