KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Convenant getekend voor zinvolle daginvulling voor Zwolse ouderen

Zwolle – De belofte ‘In iedere wijk brandt een licht waar ouderen terecht kunnen’ wordt realiteit. Driezorg, de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en WijZ slaan de handen ineen. Samen met inspirerende partners: Molenzicht, IJsselheem, Klaver 4 You, Boer en Zorg, Frion, De Langenhof, Vakmensen , InteraktContour en PGVZ gaan zij invulling geven aan het programma Goede dagen & Perspectief. Alle partijen hebben een handtekening gezet onder het convenant ‘Daginvulling Goede Dagen en Perspectief.’ Middels het convenant wordt de belofte om zich samen sterk te maken voor een drempelloos aanbod van dagbestedingsactiviteiten voor ouderen in elke wijk van Zwolle bekrachtigd.

Wethouder Dorrit de Jong van de gemeente Zwolle was online aanwezig bij de ondertekening. Zij is erg enthousiast over deze innovatieve samenwerking. De Jong benoemde dat een goede daginvulling voor iedereen belangrijk is, ook voor ouderen. ‘Blij dat jullie aan de slag gaan met het vormgeven van deze daginvulling in het kader van Goede dagen en Perspectief.’

Annemarie van der Kolk (projectmanager WijZ): “Waar het om gaat is dat we zoveel mogelijk ouderen in Zwolle willen bereiken waarbij we inspelen op de wensen en mogelijkheden van ouderen. We richten ons op ouderen die een zinvolle daginvulling zoeken of (weer) mee willen doen in de maatschappij. We willen dat ene lichtje zijn dicht bij de woonomgeving van ouderen waar ze terecht kunnen om andere mensen te ontmoeten. Dé plek waar ouderen worden gezien en gehoord. Waar voldoende ondersteuning en deskundigheid aanwezig is om wensen en interesses van ouderen te vertalen naar passend en gevarieerd aanbod. We krijgen nu al van ouderen te horen, dat dit soort plekken voor hen verschil gaan maken.

Om dit te realiseren is krachten bundelen een must. Pauline Tielrooij (manager Zonnehuis IJssel-Vecht): ‘We werken in Zwolle al veel samen met onze partners, dus kennen elkaar en weten precies waar we elkaar versterken. Dat zorgt voor extra energie en we kijken dan ook vol vertrouwen naar de uitvoering van het programma .

Door Zwolle-breed samen te werken, verdwijnen drempels

“Nederland vergrijst en dat is iets om rekening mee te houden” zegt Diane Abels (manager Driezorg) . “De groep ouderen groeit en het is dan ook belangrijk dat dagbestedingsactiviteiten ook in de toekomst mogelijk blijven. We willen niet voor de ouderen, maar met ouderen nadenken over waar hun behoeftes liggen. Daarom zoeken we ook de verbinding met collectieve voorzieningen die er al zijn. Gezamenlijk zorgen wij voor een breed, laagdrempelig aanbod van activiteiten voor ouderen.
Het is onze missie om positieve gezondheid en welzijn in de brede zin te bevorderen. Omdat wij denken dat gezondheid met het hele leven te maken heeft en niet alleen met lichamelijke en psychische aspecten.

Alle ondertekenaars van het convenant werken samen vanuit het motto: ‘Alles is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk vitaal (fysiek en sociaal) blijven’. “Samen gaan we voor heel veel Zwolse ouderen verschil maken!” besluit Pauline.

Gerelateerde artikelen

Back to top button