Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Concert voor piano en viool door artEZ-studenten

Op vrijdag 17 april is er een concert voor piano en viool in de Statenzaal door ArtEZ-studenten uit Enschede. Deze concertserie wordt georganiseerd door Stadkamer Centrum in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Arnhem, Enschede en Zwolle.

Van Mozart tot ter Veldhuis

Het is een afwisselend programma voor piano en een paar stukken voor piano en viool. Van Mozart staan 2 delen uit een vioolsonate geprogrammeerd en 2 stukken van Beethoven en Liszt voor piano solo. Dan volgt “The body of your dreams” van Jacob ter Veldhuis voor piano en boombox. Tenslotte hoort u nog 2 werken van de vioolcomponist Fritz Kreisler, die met zijn viool rondreisde en concerten gaf.

Elisabeth Waanders en Frans van Schoonhoven.

Elisabeth Waanders begon al jong met pianospelen en hoopt dit jaar haar Bachelor te halen. Ze heeft al diverse prijzen gewonnen o.a. bij het Prinses Christina Concours en zij studeert in Enschede bij Fred Oldenburg.

Frans van Schoonhoven begon ook al jong viool te spelen en heeft ook al heel jong concerten gegeven in diverse Europese landen. Ook hij heeft al diverse prijzen gewonnen en speelt regelmatig in kamermuziekensembles.


Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uur.
De toegang is gratis. Het volgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 8 mei.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button