Nieuws uit ZwolleVoorpagina

COA: “Dinsdag duidelijk wat nodig is”

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vraagt Zwollenaren die iets willen betekenen voor de vluchtelingen in de IJsselhallen om dinsdag naar een informatiebijeenkomst te komen. Het COA verwacht dan in beeld te hebben welke vrijwillige hulp het meest welkom is.

Vanaf vrijdag ontving het COA en de IJsselhallen vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Somalië. Bij welke ondersteuning van vrijwilligers zij het meest gebaat zijn, kan het COA op dit moment nog niet zeggen.

Dinsdag denkt het COA daarover een duidelijker beeld te hebben. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt volgens een persbericht van de gemeente aangeven “hoe vrijwillige Zwollenaren kunnen bijdragen aan een zo prettig mogelijke opvang in en bij de IJsselhallen”. Bovendien kan men bij diverse stands terecht met vragen.

De informatiebijeenkomst op dinsdag 30 september begint om 19:30 uur in de IJsselhallen. Namens de ChristenUnie zullen wethouder Ed Anker en enkele gemeenteraadsleden aanwezig zijn.

Kerken en gemeenschappen

Op donderdagavond 2 oktober vindt een bijeenkomst plaats waar vertegenwoordigers van onder meer kerken en (christelijke) instanties onderling met elkaar spreken over welke hulp er kan worden geboden. Deze bijeenkomst start om 19:30 uur. De locatie staat nog niet vast.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button