Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Clubzolder Modelspoorbouwers volgend weekend open voor publiek

Aankomend weekend is het open huis bij de vereniging van Modelbouwers Regio Zwolle.  Tijdens de open dag kunt u vrij rondkijken op de clubzolder. De open dag is voor liefhebbers en andere geïnteresseerden van de modelspoorbaan hobby.

Station Zwolle, Kamperlijntje en N-Baan

Zo is er het station van Zwolle te zien met een overzicht op de Zwolse baan in de jaren 1950 – 1960 (HO).

Maar ook het Kamperlijntje en de N-baan. Deze ban heeft een ‘hoofdstation’ met 5 sporen waarin 2 kleine en 2 grote rondes gereden kunnen worden, het andere spoor loopt via de bergen omhoog naar een bergstation waar ook een kabelbaan staat. Verder is er op deze baan ook plek om treinen op te stellen, te rangeren of een stoomlocomotief te voorzien van haar behoeftes als water en kolen. Ook zit er reclamecommercial verstopt van een bekend zuivelmerk. In de bergen van de modelbaan loop het spoor in een soort 8 waar ook nog plek is om een trein te laten rijden (deze is niet gekoppeld aan het station). Om de scheepvaart het wat makkelijker te maken is er een handgemaakte ophaalbrug. Ook is de baan bekend in het buitenland waarbij het meest een bezoek is gebracht aan Duitsland.

 

Zaterdag 11 en zondag 12 oktober. De toegangsprijs is € 1,-per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van de ouder(s) gratis toegang. Openingstijden: Zaterdag 11 oktober 2014 : 10.00 – 16.30 uur Zondag 12 oktober 2014: 10.00 – 16.30 uur Let op de deur sluit om 16.00 uur. Locatie: Veemarkt 39, Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button