Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Cliënten Frion ervaren beweging met Vita Motion

Zwolle – Op vrijdag 13 oktober 2017 namen cliënten van Frionlocatie IJsselbolder officieel en feestelijk hun nieuwe Vita Motion-toestellen in gebruik. Door middel van een platform, een speciaal bed of een ‘paard’ ervaren mensen die moeilijk of zelfs helemaal niet kunnen bewegen, toch beweging. Terwijl ze naar een film over paardrijden kijken of naar dansende mensen met vrolijke muziek. Een belangrijke bijdrage aan mentaal en fysiek welzijn en aan plezier.

Vita Motion is een systeem voor therapeutische bewegingssimulatie. Het bestaat uit een combinatie van beweegplatforms en films waardoor mensen met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) spelenderwijs beweging kunnen ervaren. Door erop te zitten, liggen of er met de rolstoel op te staan. De bewegingen die het platform, het paard of het bed maken, prikkelen verschillende zintuigen. Degene die er gebruik
van maakt, voelt zijn of haar lichaam bewegen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. En los van dat alles levert het zichtbaar plezier op.

Voor cliënten en medewerkers is het in gebruik nemen van de Vita Motion-toestellen een droom die werkelijk wordt. Het team van de Commissarislaan 35 – 12 heeft er de afgelopen twee jaar hard voor gewerkt om de aankoop van de toestellen te realiseren.

Het in gebruik nemen van de Vita Motion sluit perfect aan bij het jaarthema van Frion: Gezondheid en Bewegen. Hij draagt bij aan de missie: je eigen leven leven. Samen met Frion benutten cliënten hun mogelijkheden door beweging te ervaren en zo op eigen niveau iets te ondernemen waarvan ze groeien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button