SportVoetbal

Be Quick effectief tegen Den Ham

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag een mooie overwinning binnen gehaald. Den Ham gaf met name in de tweede helft weerwerk, maar Be Quick toonde zich veel effectiever.
Voor de wedstrijd staan beide teams op de tweede plaats, het resultaat van zeven punten uit drie wedstrijden. Het levert nog niet direct een spetterende wedstrijd op. De vonken slaan geenszins van de doelpalen af. Het behoedzame Be Quick tegen het defensief spelende Den Ham. De verslaggever van dienst heeft na 20 minuten nog een blanco vel op z’n knieën liggen.

Aanvoerder Willem-Jan Talsma: “We wisten op voorhand dat het een botsing tussen speelstijlen zou worden. Zij hielden vijf spelers achterin en wij moesten vooral zorgen dat er baltempo was. Maar we speelden geduldig en bewaarden de rust. ” Middenvelder Sertaç Yilmaz: “In de eerste helft hadden we controle over de wedstrijd. Achterin stond het goed en uiteindelijk krijg je ook kansen.” Die kansen komen er na een klein half uur voetbal met Jeffrey van de Vlist en Sander Aarten. Het doelpunt hangt dan in de lucht en dat komt er ook. Gianlucca van der Vegt let goed op bij een doelpoging van Van der Vlist en loopt de bal in het doel: 1-0 (35e). Talsma: “Na die 1-0 moeten ze toch gaan komen. Dat is voor ons een voordeel.”

Vlak voor rust krijgt Den Ham nog een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied. Maar de veel scorende Vijfhuizen schiet de bal in de muur. Kort daarna gaat er nog een Hammer speler neer in het strafschopgebied. Maar scheidsrechter O’Niel geeft geen strafschop.

Be Quick komt in de eerste fase na de rust een paar keer goed weg. Daarbij staat de paal nog een keer in de weg en ook doelman Malanda is alert. Sertaç Yilmaz: “Na de rust was Den Ham veel dreigender en gingen ze sneller de zijkanten zoeken.” Willem-Jan Talsma: “We werden echt even achteruit gedrongen, maar juist dan ontstaan er kansen voor onze spitsen.” Talsma kopt de bal zelf nog op de lat (66e), maar in de 73e minuut komt dan toch de belangrijke 2-0. Gianlucca van der Vegt is niet zelfzuchtig bij een counter, maar legt hem een keurig af op Sander Aarten die binnen tikt. Van der Vegt wordt in het slot van de wedstrijd nog aangetikt in scoringspositie, maar de scheidsrechter geeft ook nu geen strafschop.

In de 89e minuut krijgen we een herhaling van het tweede doelpunt, maar dit keer is het Sander Aarten die de bal aflegt op Gianlucca van der Vegt: 3-0. Yilmaz: “Met deze spitsen krijg je altijd kansen. Alles bij elkaar een verdiende overwinning.” Talsma: “Een goede dag voor ons en het gaat ook goed. Er wordt goed getraind en de groep is enthousiast.”

Volgende week speelt Be Quick een uitwedstrijd bij Voorwaarts Vriezenveen. De week erna is er opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer bij ASC in Dalfsen.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Dennis Schotanus, Willem-Jan Talsma, Kevin Zomerdijk, Rutger Minkjan, Bram Bemboom (80. Yordi Veldman), Gianlucca van der Vegt, Sertaç Yilmaz, Sander Aarten, Hugo Winkeler (88. Milan Rada), Jeffrey van der Vlist (63. Julian Ruiter).