FilmKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos

Zwolle – Woensdag 1 mei 2024 om 13:30 uur presenteert Cinekid de film ‘Vos en Haas redden het bos’ in Filmtheater Fraterhuis. Het is een kleurrijke verfilming van het boek ‘Vos en Haas en de Bosbaas’ van Sylvia van den Heede.  Dat is geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Na afloop is het voor de jonge bezoekers mogelijk om een masker te maken en in de huid te kruipen van hun favoriete Vos & Haas-personage.

Vos en Haas redden het bos

Er gebeuren vreemde dingen in het bos. Uil is verdwenen en ‘s nachts verrijst er uit het niets een groot meer dat het bos bedreigt. Hebben deze twee dingen met elkaar te maken? Vos en Haas beginnen aan een spannend avontuur om Uil te vinden, terwijl hun achtergebleven vrienden vechten tegen het stijgende water. Zullen Vos en Haas Uil op tijd vinden? Zal het bos gered worden? De geliefde boekenserie van ‘Vos & Haas’ bestaat al 25 jaar en wordt sinds 2019 als animatieserie uitgezonden, ook geregisseerd door Mascha Halberstad. Zij behaalde vorig jaar een groot succes met de animatiefilm ‘Knor’.

Introfilm & knutselworkshop

De voorstelling van woensdag 1 mei gaat vergezeld van een introfilm met een kijkje achter de schermen.  En met interviews met de makers en de cast van ‘Vos en Haas’. De introfilm eindigt met een quiz waar bezoekers via een QR-code aan deel kunnen nemen. Bovendien is er voor de kinderen na afloop een knutselworkshop Maak een masker en kruip in de huid van je favoriete Vos & Haas-personage!

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button