Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Cibap Vakschool en Saxion Hogeschool starten samenwerking

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding en hogeschool Saxion tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst om de doorstroom van het mbo naar het hbo te verbeteren. Het gaat hierbij om de aansluiting van de mbo-opleiding Restauratieschilder op de hbo-opleiding Archeologie.

Met deze samenwerking wil Saxion het uitvalspercentage in het propedeusejaar naar beneden brengen. In de toekomst volgen Cibap studenten een extra keuzetraject, dat zorgt voor een goede doorstroom op hun vervolgstudie. Vanaf volgend jaar start het Cibap met de opleiding Textiel. Ook in deze richting zoeken de beide scholen de samenwerking. Saxion biedt namelijk de hbo-opleiding Technische Commerciële Textielkunde aan.

Saxion is de enige hogeschool in Nederland die de opleiding Archeologie in huis heeft. Voorheen vervolgden studenten Restauratieschilder hun opleiding bij Artesis in Antwerpen. Omdat die opleiding een universitaire opleiding is geworden borgt de samenwerking tussen Cibap en Saxion nu de doorlopende leerlijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button