Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Cibap studenten laten excellent meesterschap zien aan Minister Onderwijs

Zwolle – Cibap studenten presenteren donderdag in Amsterdam de nieuwe excellentieroute voor conservering- en restauratieschildertechnieken aan de Minister van Onderwijs Jet Bussemaker. Ook laten zij een filmpje zien aan de Minister met uitspraken van studenten, docenten en bedrijven over excellent meesterschap.

Het Cibap geeft talentvolle studenten alle kansen om zich meesterlijk te ontwikkelen. Samen met drie andere vakscholen in het land heeft het Cibap, op verzoek van de minister, een plan ontwikkeld om een excellentieroute te realiseren die leidt tot meesterschap. Hiermee loopt het Cibap voorop in excellent mbo onderwijs. Studenten van de opleiding Decorateur en Restaurator kunnen in de toekomst bij goed gevolg de titel Meester Restauratieschilder behalen.
Deze excellentieroute komt bovenop de bestaande opleiding voor speciaal daarvoor geselecteerde studenten. In dit plusprogramma krijgen ze les van toprestauratoren van bijvoorbeeld het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Als ze dit traject op school hebben gevolgd, volgt nog een traject in de praktijk onder supervisie van vakspecialisten en daarna worden ze door een externe commissie beoordeeld. Bij een goede beoordeling ontvangen ze de meestertitel. Om voor de excellentieroute in aanmerking te komen, worden de studenten getest op hun capaciteiten, motorische vaardigheden en hun ambitie en motivatie.

 

annegreet kalteren-wk

Gerelateerde artikelen

Back to top button