Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Cibap examenstudenten doen meesterproef in Stedelijk Museum Zwolle

Zelfstandig functioneren als Specialist Schilder

Zwolle – Vierdejaars Cibap studenten van de opleiding Decorateur en Restaurator startten deze week hun meesterproef in de Salon en in de Patriottenkamer van het Drostenhuis van het Stedelijk Museum Zwolle. In het kader van hun meesterproef moeten zij laten zien dat ze zelfstandig kunnen functioneren als Specialist Schilder.

Het Stedelijk museum in Zwolle diende als historisch decor om tot inspiratie voor het meesterwerk te komen. De bijzondere locatie geeft een extra dimensie aan de examinering van de studenten. Ook is het een waardevolle herinnering aan het Stedelijk Museum en de stad Zwolle als zij in juli afzwaaien van Cibap vakschool voor verbeelding.

De studenten gebruiken voor hun meesterstuk decoratieve technieken en ornamenten in grisalle of trompe l’oeil. Deze technieken worden doorgaans toegepast op schilderijen, gebrandschilderd glas, emailles en op keramiek. De meesterproef is ontwikkeld door docenten van het Cibap en een vertegenwoordiging vanuit het bedrijfsleven.

Excellentieroute tot meesterschap

Het Cibap wil talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen. Samen met drie andere vakscholen in het land heeft het Cibap een plan ontwikkeld om een excellentieroute te realiseren die leidt tot meesterschap. Studenten van de opleiding Decorateur en Restaurator kunnen in de toekomst bij goed gevolg ook de titel Meester Restauratieschilder behalen.”

 

Stedelijk Museum Zwolle-03k

Stedelijk Museum Zwolle-02k

Stedelijk Museum Zwolle-01k

Gerelateerde artikelen

Back to top button