Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Chaos op verkeersplein Zwolle Zuid door werk aan de weg

Zwolle – Het verkeer liep maandagochtend volledig vast op het verkeersplein Zwolle Zuid. De deze ochtend gestarte wegwerkzaamheden op de IJsselallee veroorzaakten de chaos. Verkeer voor de A28 vanuit de richting Stadshagen kon het verkeersplein met heel veel vertraging passeren. Ook vanaf de kant van de IJsselallee was het filerijden. Op de A28 richting afrit Zwolle Zuid stond een file vanaf knooppunt Hattemerbroek.

Eén rijstrook

Vanaf 22 juli vinden er aan de IJsselallee, de zuidelijke ringweg van Zwolle, wegwerkzaamheden plaats. Gedurende de werkzaamheden is slechts één rijstrook beschikbaar. Zowel het verkeer richting de A28 als het verkeer vanaf de A28 in de richting Zwolle Zuid / Deventer moeten gebruik maken van deze rijstrook. Op het verkeersplein Zwolle Zuid kwamen beide stromen elkaar tegen.
De eerste dag van de afsluiting van de IJsselallee valt samen met de laatste dag van de spoorsluiting van de Westkant van het station. Hierdoor rijden er extra veel bussen op de IJsselallee richting de A28 waardoor het nog drukker is.

De Zwarte lijn is de afsluiting van 1 rijbaan op de IJsselallee.

Tot en met aanstaande vrijdag 26 juli wordt er gewerkt tussen de Hanzeallee en de Veerallee in de rijrichting naar de A28. De kruising IJsselallee met de Hanzeallee is aan de zijde van het Hanzeland gestremd. De Burgemeester van Walsumlaan (Campus en Schellerlanden) is alleen bereikbaar voor verkeer op de IJsselallee komende uit de richting van de snelweg en de Nieuwe Veerallee.

Omleidingsroutes voor Zwolle Zuid

Verkeer vanuit de richting Marslanden wordt omgeleid via de Reysigerweg, Jofferenlaan en de Pilotenlaan. Het verkeer in de wijk zelf (Campus en Schellerlanden) wordt omgeleid via Pilotenlaan, Jofferenlaan en de Reysigerweg. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Van 12 tot en met 23 augustus volgt fase twee van de werkzaamheden. Hiervoor worden komend week al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd tussen de Hanzelaan en de Hanzeallee. Over de maatregelen tijdens deze fase volgt over een aantal weken meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button