EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

CdK en gedeputeerden op werkbezoek bij provinciale ‘leefomgeving’ projecten in Zwolle

Audio – Interview met Commissaris van de Koning Andries Heidema – Verslaggever: Martin van der Hooft


Zwolle – Het is niet altijd even zichtbaar, maar de Provincie Overijssel, levert vaak een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de leefomgeving van de stad Zwolle.

Vele projecten worden met geld, kennis en samenwerkingen vanuit de provincie mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld op het gebied van: duurzaamheid (NEO, Energiefonds), Ruimtelijke kwaliteit (toekomstgericht bouwen, inbreiding in de binnenstad, aantrekkelijke steden om te wonen en werken),  gebiedsontwikkeling Spoorzone (bereikbaarheid, economische ontwikkeling, Techniek onderwijs/human cap) klimaatadaptatie (waterveiligheid), natuur (groen in de stad) en Mobiliteit (bereikbare binnenstad).

Dinsdagmiddag gingen de Commissaris van de Koning en de gedeputeerden van provincie Overijssel op werkbezoek bij diverse locaties in Zwolle waarin de afgelopen vier jaar is geïnvesteerd.

Eén van de locaties was de nieuwe wijk Weezenlanden waar duurzame klimaatadaptieve huizen met zonnepanelen zijn gebouwd. Ook werd die middag gekeken bij de nieuwe busbrug, die deels door de provincie wordt gefinancierd. De groep eindigde te fiets bij Villa Hofvliet. De historische villa aan de stadsgracht die in 2014 gerestaureerd werd met steun van de provincie.


Interview met Bert Boerman, Gedeputeerde Provincie Overijssel – Verslaggever: Martin van der Hooft

Links: Gedeputeerde Monique van Haaf, rechts Gedeputeerde Bert Boerman

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button