Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Van Der Capellen Scholengemeenschap viert 150e verjaardag

ZWOLLE – De Van der Capellen Scholengemeenschap bestaat 150 jaar. De school vierde dit op donderdag 5 oktober. Ook vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober word er feest gevierd met leerlingen, collega’s en reünisten. Drie dagen feestelijkheden, drie dagen creativiteit en drie dagen terugkijken.

Door de jaren heen

Honderdvijftig jaar is lang, zeker als je het getal hardop leest. De school begon als Rijks-HBS in 1867 in het gebouw aan de Bagijnesingel. Na de naamswijziging naar ‘Rijksscholengemeenschap’, in 1968, verhuisde de school een aantal jaren later naar de Lassuslaan, waar de Van der Capellen Scholengemeenschap sinds 1992 huist.

Festival Caparty

Donderdag 5 oktober werd door in totaal 1250 leerlingen van de Van der Capellen Sg, het Michael College en 10-14 in één dag het festival ‘Caparty’ gebouwd. In samenwerking met Kunsteducatie Nederland was er deze dag een aanbod van 45 verschillende workshops waaruit de leerlingen mochten kiezen. Deze workshops resulteerden in een product of presentatie die op een echt festivalterrein met foodtrucks, kraampjes en verschillende podia, getoond werden aan elkaar, familie, vrienden en de buurt. De dag werd afgesloten door stuntman JP de Kam. Hij sprong van het dak van het schoolgebouw en liet spectaculaire dingen zien met vuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button